Menu

Jong Ajax vol in voorbereiding

Dat Ajax zich al ruim twee weken voorbereidt op het nieuwe seizoen is elke dag te volgen in de verschillende media. Maar ook Jong Ajax is in volle voorbereiding. De Beloften van de Amsterdamse club zijn verhuisd naar De Toekomst, waar zij op een prachtig veld elke dag hun trainingen afwerken.

John Van ´t Schip en Marco van Basten zijn met hun selectie vanaf dit seizoen uitgeweken naar De Toekomst. Daar hebben ze meer ruimte en kunnen zij zelf hun trainingsschema bepalen, zonder rekening te hoeven houden met de trainingen van de A-selectie.

Het veld waar Jong Ajax op traint ligt er uitstekend bij. De training is pittig, een partij in hoog tempo en de zon brandt. Als de spelers even pauze krijgen, worden ze gesommeerd veel te drinken, want het is donderdag een heuse zomerse dag.

De selectie van het trainersduo kent veel bekende gezichten. Cedric van der Gun, Nourdin Boukhari, Kiran Bechan en Ruud Kras zijn teruggekeerd na een huurperiode vorig seizoen, maar mogen wederom uitkijken naar een andere club. Ex-Ajacied Nordin Wooter mag zijn conditie op peil houden tot ook hij een andere werkgever heeft gevonden. Jerold Promes, Robin Muller van Moppes, Etienne Esajas, Ryan Babel zijn onder andere, bekende gezichten van vorig seizoen. Enkele nieuwelingen in de selectie zijn Serghinio Sahadewsing, Kenneth Vermeer, Emmanuel Boakye en Stanley Aborah.

Het gezelschap vertrekt volgende week voor een trainingskamp naar het Noord-Hollandse Schoorl. De eerste krachtmeting van Jong Ajax is op zaterdag 7 augustus, dan speelt het Beloftenteam een uitwedstrijd in de eerste ronde van de Amstel Cup tegen Rohda Raalte.