Menu
Jong Ajax walst na rust over FC Volendam heen

Jong Ajax walst na rust over FC Volendam heen

Jong Ajax heeft het jaar afgesloten met een uitstekende overwinning op FC Volendam. Met Winston Bogarde als interim-trainer, omdat Michael Reiziger tijdelijk is doorgeschoven naar Ajax 1, won de ploeg met maar liefst 7-0 van FC Volendam. Mateo Cassierra was de grote man met drie doelpunten, maar ook Che Nunnely, Noussair Mazraoui en Kaj Sierhuis (2x) scoorden.

Bogarde had weinig wijzigingen aangebracht ten opzichte van het elftal dat vijf dagen eerder FC Den Bosch versloeg. Carel Eiting en Dennis Johnsen namen na een uitstapje bij de selectie van Ajax 1 weer hun vertrouwde posities in, en Norbert Alblas mocht het doel verdedigen.

Weinig verheffend
Op een steeds mistiger wordende sportcomplex de Toekomst was het spel voor rust in eerste instantie weinig verheffend. Jong Ajax zocht de aanval, kreeg kansen via Nunnely (dichtbij op de keeper) en Cassierra (naast) maar wist lang niet zoveel kansen te creëren als tegen Den Bosch. Tussen de spaarzame kansen door had FC Volendam ook nog kunnen scoren, maar Alblas bleek een uitstekende sta-in-de-weg.

Vlak voor rust trapte Jong Ajax het gaspedaal maar eens in en direct sneed het een paar keer goed door de Volendamse defensie. Na een mooie passeeractie stond Cassierra ineens oog-in-oog met doelman Hobie Verhulst, faalde niet en scoorde zo zijn 10e doelpunt van het seizoen.

Lekker Mateo! 7-0 winnen en 3 goals maken! ������������ #jajvol

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

4 goals in 10 minuten
De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld: Jong Ajax drong aan, Volendam hield tegen en kon alleen maar hopen op spaarzame uitvallen. En waar de wedstrijd rustig voortkabbelde en de aanwezige supporters hun plannen voor kerst met elkaar deelden, ging na een uur spelen het tempo weer omhoog. In een tijdsbestek van 10 minuten werd 4 keer gescoord: eerst Cassierra van dichtbij, toen Nunnely uit de rebound en daarna wéér Cassierra na te zijn diepgestoken door invaller Noa Lang. Het publiek was nog niet gaan zitten of het kon weer gaan staan, toen Mazraoui een penalty benutte.

Het gaspedaal werd weer even losgelaten, maar toen kwam invaller Kaj Sierhuis in de ploeg. De spits wist ook nog 2 keer te scoren via invaller Sierhuis en zo boekte Jong Ajax de grootste overwinning van het seizoen: 7-0.

Bogarde zag ondanks de recordoverwinning geen goede eerste helft: ,,In de eerste helft ging het vrij moeizaam in de zin dat Volendam veel druk naar voren zette. We hadden een te laag baltempo en er was te weinig beweging, maar we kwamen er af en toe wel goed door. Er waren genoeg mogelijkheden om dat beter uit te spelen. De momenten die zij voor onze goal kregen kwamen voort uit een gebrek aan scherpte van onze kant."

Na rust was het uiteraard andere koek: ,,In de tweede helft hebben we dat goed rechtgezet, in een hoger tempo en met meer beweging. Bij Volendam werden de krachten steeds minder, en wij gingen er vervolgens overheen."

Scoreverloop: 42. Cassierra 1-0, 61. Cassierra 2-0, 64. Nunnely 3-0, 69. Cassierra 4-0, 71. Mazraoui 5-0 (pen.), 84. Sierhuis 6-0, 90. Sierhuis 7-0

Opstelling Jong Ajax: Norbert Alblas, Damil Dankerlui, Danilho Doekhi, Léon Bergsma, Mitchel Bakker, Carel Eiting (62. Azor Matusiwa), Noussair Mazraoui, Dani de Wit, Che Nunnely (77. Kaj Sierhuis), Mateo Cassierra, Dennis Johnsen (61. Noa Lang)

Lees ook: Bogarde leidt Jong Ajax tegen Volendam
Bekijk ook: Reiziger: 'Dat doe je voor de club'

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Proshots/Stanley Gontha