Menu
Jong Ajax weer even bij de ArenA

Jong Ajax weer even bij de ArenA

Jong Ajax keerde donderdagochtend terug bij de ArenA voor hun training. Ajax 1 is zo uitgedund vanwege interlandverplichtingen dat er voor een partij nauwelijks genoeg spelers waren. Wel is John O'Brien weer teruggekeerd in de groep. Maar de komst van Jong Ajax was meer dan gewenst.

Door het samenvoegen van de selecties van trainers Ronald Koeman en John van den Brom was het weer redelijk vol op het trainingsveld. Koeman bracht Maxwell, Julien Escudé, Anthony Obodai, Nourdin Boukhari, Thomas Vermaelen, John O'Brien en Yannis Anastasiou in. John van den Brom de overige dertien. Ook Van den Brom is door de interlandverplichtingen enkele spelers kwijt, onder wie Hedwiges Maduro, Ryan Babel en Urby Emanuelson die zich met Oranje onder de 20 jaar voorbereiden op het WK in eigen land. Maar hij heeft Winston Bogarde als troef in zijn selectie.

De spelers waren vooral nodig voor het partijtje. De ene ploeg moest het balbezit vasthouden, terwijl de andere zo snel mogelijk moest zien te scoren. Dat ging geel, Ajax I plus Kiran Bechan en Rasmus Lindgren aanvankelijk zeer goed af. Maar toen de rollen waren omgedraaid en Jong Ajax mocht scoren was het snel gedaan met de ruime voorsprong. Met ondere andere een fraaie goal van de Argentijnse spits Gaston Sangoy kwamen ze langszij en namen ze een voorsprong. In de slotpartij kwamen de partijen weer dichter bij elkaar.

Als slot van de training kreeg Ajax I nog een sprintoefening voor de kiezen en mocht Jong Ajax rustig uitlopen. Vrijdag wordt er een grote partij gespeeld op het nieuw aangelegde kunstgras.