Menu

Jong Ajax weer op kop

Jong Ajax is sinds maandagavond weer aanvoerder van de ranglijst in de Beloftencompetitie. De Amsterdammers hoefden er zelf niets voor te doen, want concurrent Jong Heerenveen kwam in actie tegen Volendam en liet twee punten liggen: 0-0.

De Friezen moesten aantreden zonder een aantal vaste waarden die vanwege interlandverplichtingen verstek moesten laten gaan. Een poging om de wedstrijd daarom uit te laten stellen werd niet gehonoreerd. Volendam had minder last van afwezigen, zodat de thuisploeg een beter op elkaar ingespeelde ploeg kon laten spelen.

Heerenveen wist voor rust toch een kans te creƫren, maar Georgios Samaras verzuimde te scoren. Volendam stelde er twee kansen tegenover, maar ook die gingen er niet in.

Zo verspeelde Heerenveen, de belangrijkste concurrent van Jong Ajax, twee belangrijke punten in de strijd om de landstitel. Ajax heeft nu een punt voorsprong op de Friezen. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de Beloftencompetitie, waarvan maandag 3 mei de belangrijkste: Ajax ontvangt Heerenenveen in Amsterdam en kan dan in een rechtstreekse confrontatie het kampioenschap veilig stellen.

De stand momenteel in de Beloftencompetitie:
1 Jong Ajax 22 - 47
2 Jong SC Heerenveen 22 - 46
3 Jong Feyenoord 23 - 46