Menu
Jong Ajax weer volop in titelstrijd

Jong Ajax weer volop in titelstrijd

Jong Ajax heeft maandagavond goede zaken gedaan door Jong Vitesse met 4-2 te verslaan. Koploper FC Twente verloor twee punten en het onderlinge verschil tussen Twente en Ajax is met nog vier duels te spelen, twee punten.

Trainer Aron Winter was tevreden met de winst van zijn team. ,,Aan de ene kant ben ik heel blij dat we nu op twee punten van FC Twente staan, maar aan de andere kant is het dan zo jammer dat we het vorige week tegen NEC nog weggeven in de laatste minuut. Anders was het nóg spannender geweest, want dan hadden we gelijk gestaan met FC Twente. Ik heb de jongens ook aangegeven dat dit een leuke competitie is. Het gaat om de ontwikkeling van de spelers, maar als dat hand in hand kan gaan met een kampioenschap is dat helemaal mooi."

Van Vitesse won Jong Ajax op een lastig bespeeldbaar veld verdiend, aldus de trainer. ,,Maar we hebben het onszelf weer erg moeilijk gemaakt. Als we scherper waren geweest, hadden we met zes of zeven nul kunnen winnen in plaats van de 4-2 die het nu werd. Dat is maar een magere afspiegeling van de verhoudingen."

Pas in de twintigste minuut opende Jong Ajax de score, nadat al diverse kansen waren gemist door de Amsterdammers, die al na een kwartier Stanton Lewis met een lelijke blessure naar de kant zagen gaan. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek later dat de Ajacied de binnenband van zijn linkerknie heeft ingescheurd. Het herstel duurt naar verwachting zes weken.
Vijf minuten na de pijnlijke aftocht van de Zuid-Afrikaan vond Edgar Manucharyan het net na een goede combinatie. Jan-Arie van der Heijden zorgde in de 31ste minuut uit een vrije trap voor de 2-0.

Na rust was het Jeffrey Sarpong die de 3-0 aantekende en daarmee leek de winst binnen. Maar binnen zes minuten wist Vitesse twee keer te scoren en zichzelf helemaal terug in de wedstrijd te spelen. ,,Er werd veel te makkelijk over gedacht aan onze kant", analyseerde Winter na afloop. ,,Het is zo jammer dat als je de score kunt uitbreiden, je het nog bijna weggeeft. Vorige week tegen NEC konden we na de 2-1 uitlopen naar 4-1, maar toen verzuimden we dat en het werd in de slotfase zelfs nog 2-2. Nu stonden we 3-0 voor en kreeg Vitesse kans om na de 3-2 nog gelijk te maken. 'Hoe is dat mogelijk?', vraag ik me dan af."

Dankzij een doelpunt van John Goossens gooide Jong Ajax in de 64ste minuut de wedstrijd alsnog op slot. Goossens moest er overigens in de 79ste minuut ook af met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Toby Alderweireld.

Overige uitslagen:
FC Utrecht - FC Twente 2-2
sc Heerenveen - AZ 3-1
NEC - RKC Waalwijk 0-1
PSV - NAC Breda 1-2
Sparta R'dam - FC Groningen 1-0
Willem II - ADO Den Haag 4-0

Stand:
FC Twente 22-46
Ajax 22-44
sc Heerenveen 22-40
AZ 22-36
FC Groningen 22-34
Sparta R'dam 22-33
PSV 22-32
RKC Waalwijk 22-28
Vitesse 22-25
FC Utrecht 22-23
NEC 22-23
NAC Breda 22-23
Willem II 22-21
ADO Den Haag 22-20