Menu
Jong Ajax weet weer wat winnen is

Jong Ajax weet weer wat winnen is

Jong Ajax heeft na 3 nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Dankzij een geweldig doelpunt van Dennis Johnsen voor rust en goals van Dani de Wit en Ché Nunnely in de tweede helft werd het maandagavond 3-0 tegen FC Dordrecht.

In vergelijking met de verloren uitwedstrijd bij NEC had trainer Michael Reiziger wat wijzigingen doorgevoerd in de basiself. Zo speelde Damil Dankerlui als rechtsback en bestond de aanval uit het trio Zian Flemming, Mateo Cassierra en Johnsen.

Groot overwicht eerste helft
Vanaf de eerste minuut was al duidelijk hoe de verhoudingen lagen. FC Dordrecht speelde gegroepeerd en vol op de verdediging, terwijl Jong Ajax de tegenstander langzaam kapot probeerde te spelen. Vooral Noussair Mazraoui liet zich gelden met een kopbal en een hard schot op de keeper.

Noussair Mazraoui was dreigend de eerste helft.
Noussair Mazraoui was dreigend de eerste helft.

Na ruim een half uur spelen brak Johnsen de wedstrijd open. Hij kreeg op links de bal aangespeeld en soleerde op indrukwekkende wijze door de Dordtse defensie: 1-0. Pas kort voor rust lieten de bezoekers hun eerste aanvallende wapenfeit noteren, maar echt gevaarlijk werd het niet toen doelman Stan van Bladeren onder vuur werd genomen.

Ook na rust heer en meester
Na rust gebeurde er lange tijd weinig. Jong Ajax controleerde, maar kwam niet meer tot grote kansen. Dordrecht kon op zijn beurt niet veel meer dan tegenhouden, en kwam al helemaal niet meer in de buurt van Van Bladeren.

Toen de wedstrijd langzaam maar zeker richting de slotfase kroop werd duidelijk dat Jong Ajax het niet (meer) spannend wilde maken. Carel Eiting mocht aanleggen voor een vrije trap en vond De Wit, die hard binnenschoot en de wedstrijd besliste: 2-0.

72. Goal #JongAjax! Het is Dani de Wit die de 2-0 scoort uit een vrije trap van Carel Eiting. #jajdor pic.twitter.com/1MMK32Yld9

— AFC Ajax (@AFCAjax) 27 november 2017

Dordrecht zette daarna wel even aan, raakte zelfs de lat, maar het slotakkoord was voor Jong Ajax: Ché Nunnely scoorde in de 93e minuut nog de 3-0 en tekende voor zijn eerste goal in het betaalde voetbal.

Opluchting
Reiziger was na afloop blij met de zege: ,,Lekker om weer eens te winnen. Het zag er redelijk uit. Het was niet sprankelend, maar we hadden wel de volledige controle. We hadden helaas wel moeite om veel kansen te creëren. Na de 2-0 kregen we zoveel ruimte op het middenveld dat we het eerder uit hadden moeten spelen. Zonde dat we dat niet deden, maar we hebben een goede overwinning neergezet.”

Jong Ajax – FC Dordrecht 3-0 (1-0). 34. Johnsen 1-0, 72. De Wit 2-0, 90+3. Nunnely 3-0

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren, Dankerlui, Doekhi, Bergsma, Savastano (46. Bakker), Eiting, Mazraoui (64. Bijleveld), De Wit, Flemming (71. Nunnely), Cassierra, Johnsen

Bekijk ook: Veel regen, maar lachende gezichten

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots/Erwin Spek