Menu
Jong Ajax weet weer wat winnen is

Jong Ajax weet weer wat winnen is

Jong Ajax heeft de eerste overwinning van 2019 in de knip. Op Sportpark de Toekomst gooide het beloftenteam alle schroom van zich af en speelde Roda JC op een hoopje. Dankzij doelpunten van Noa Lang, Victor Jensen, Vaclav Cerny, Jasper ter Heide en uitblinker Perr Schuurs werd het 5-1.

Uitstekende eerste helft
De ploeg van Michael Reiziger liet er geen misverstand over bestaan dat het nu écht tijd was voor de eerste driepunter van het jaar. Al snel had Lang een grote kans om Jong Ajax op voorsprong te zetten, maar keeper Novakovic keek de bal over. Niet veel later werd diezelfde Lang diep gestuurd door Cerny en rondde beheerst af.

Het bleek de opmaat naar een uitstekende eerste helft van Jong Ajax, want een minuut later stond de 1-0 op het bord: Jensen bedacht zich geen moment toen de bal voor zijn voeten viel. De Deen schoot hard binnen en zag later bijna Lassina Traoré en Cerny weer scoren. De kansen regen zich aaneen en Roda JC kon hier helemaal niets tegenover stellen. 

Juichen na de vroege openingstreffer van Noa Lang!
Juichen na de vroege openingstreffer van Noa Lang!

Vlak voor rust vielen de doelpunten plots weer als rijpe appelen van de bomen. Eerst scoorde Cerny de 3-0 via de handen van Novakovic, direct daarna benutte Mario Engels een penalty na hands, en op slag van rust bracht Ter Heide de marge weer op 3 na een klutsbal met de hak tegen het net te laten ploffen.

Zelfde spelbeeld na rust
De meegereisde Limburgse supporters die dachten dat Roda JC na rust snel orde op zaken ging stellen kwamen bedrogen uit, want Jong Ajax had binnen enkele seconden alweer kunnen scoren. Jensen knalde hard op de vuisten van Novakovic na een snelle ingooi van Jurriën Timber, en ook na die eerste kans bleef Jong Ajax totale controle over de wedstrijd houden.

Lassina Traoré stond weer in de basis bij Jong Ajax.
Lassina Traoré stond weer in de basis bij Jong Ajax.

Nadat Schuurs van afstand de 5-1 liet aantekenen kon Jong Ajax, dat toch al eens een voorsprong heeft weggegeven dit seizoen, rustig de wedstrijd uitvoetballen. Er waren nog voldoende kansen voor de 6-1, en zeker Traoré had nog een doelpunt verdiend, maar met de 5-1 kon iedereen bij Jong Ajax tevreden zijn.  

Door de overwinning maakt Jong Ajax een reuzensprong op de ranglijst en staat het 8e. Belangrijker dan de drie punten was het spel, dat veel belooft voor de rest van het seizoen. 

Jong Ajax – Roda JC 5-1 (4-1): 10. Lang 1-0, 11. Jensen 2-0, 38. Cerny 3-0, 40. Engels 3-1 (pen.), 45. Ter Heide 4-1, 65. Schuurs 5-1
Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Dest, Schuurs, Botman, Timber (88. Bakboord), Ter Heide, Lang, Jensen, Kühn (75. Nunnely), Traoré (81. Danilo), Cerny

Lees ook: Moisander: 'Ajax heeft tegen Bayern laten zien wat het kan'
Luister ook:
Ajax Podcast #7: Michael Reiziger & Winston Bogarde

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: ProShots