Menu

Jong Ajax werkt toe naar 'kleine Klassieker'

Normaal gesproken valt het eerste elftal van Ajax de meeste aandacht ten deel. Deze woensdag echter ging de belangstelling uit naar de training van Jong Ajax. De ploeg van John van 't Schip en Marco van Basten treft donderdag Jong Feyenoord en de winnaar van dat duel houdt goede kansen op de titel in de Beloftencompetitie.

Jong Ajax en Jong Feyenoord staan op een gedeelde tweede plaats in de Beloftencompetitie, met allebei 43 punten. Koploper is Jong Heerenveen, dat 44 punten heeft veroverd. Om in de race te blijven, moeten beide teams dus eigenlijk winnen donderdagavond. Ajax heeft nog steeds goede papieren, want het ontvangt de beide concurrenten thuis op de Toekomst.

Jong Ajax werkte geconcentreerd toe naar de 'kleine Klassieker'. Van 't Schip en Van Basten kunnen donderdagavond beschikken over onder meer Nicolae Mitea. De kleine linksbuiten, wiens contract bij Ajax gisteren verlengd werd, trainde mee en scoorde een prachtig doelpunt in het onderlinge partijtje. Als de jonge Roemeen in vorm is, zou hij het verschil kunnen maken in de topper tegen Jong Feyenoord.

Daniël de Ridder is weer helemaal pijnvrij hij en was nauwelijks van het trainingsveld af te krijgen. Samen met Jason Culina en Etienne Esajas, die een effectvolle trap in de linkervoet bleek te hebben, nam hij na afloop van de oefensessie een serie vrije trappen op doelman Maarten Stekelenburg. Daarna verhuisde De Ridder naar de rechterkant van het veld en gaf hij voorzet na voorzet op de inlopende Culina die Stekelenburg probeerde te verschalken.

Jong Ajax speelt donderdag om 18.30 uur op de Toekomst tegen Jong Feyenoord.

Op het andere veld werden Wesley Sonck, Tom Soetaers en Tom de Mul 'afgebeuld' door herstel- en conditietrainer René Wormhoudt. De Belgen zijn zo goed als hersteld van hun blessures maar ze moeten nog wat extra conditie opdoen. Daarom liet Wormhoudt het drietal nog maar eens flink heen en weer sprinten.