Menu

Jong Ajax wil naar Roosendaal

Maarten Stekelenburg zal ook vanavond onder de lat staan bij Jong Ajax. Het team van trainer Johnny van 't Schip speelt vanaf 18.30 uur de halve finale van de Amstel Malt Cup, het bekertoernooi voor beloftenelftallen, tegen Jong Utrecht. In de finale treft de winnaar van vanavond PSV, dat eerder al Feyenoord uitschakelde. De eindstrijd wordt op 26 mei in Roosendaal gespeeld.

Van 't Schip kiest voor dit bekerduel wederom voor een mix van A-selectiespelers, Jong-Ajaxspelers en junioren. Thomas Vermaelen en Rasmus Lindgren staan in de basis, waar zij gezelschap krijgen van de A-selectiespelers Stekelenburg, De Jong, Mendes da Silva, Sikora, Akachar en Boukhari. Mofokeng, Valencia en Krohn-Dehli zijn de spelers die in Jong Ajax 'horen'.

Jussi Kujala moet vanaf de bank toekijken. De Fin werd maandag in Breda gewisseld vanwege een teenblessure. Ook Michael Krohn-Dehli werd met een lichte enkelblessure naar de kant gehaald, maar zijn meespelen kwam niet in gevaar.

De selectie is als volgt: 1. Stekelenburg, 2. Mofokeng, 3. De Jong, 4. Vermaelen, 5. Valencia, 6. Mendes, 7. Sikora, 8. Lindgren, 9. Akachar, 10. Krohn Dehli, 11. Boukhari

Wissels: 12. Zwinkels, 14. Promes, 15. Muller van Moppes, 16. Kujala, 17. Cameron