Menu
Jong Ajax wint bij Achilles'29

Jong Ajax wint bij Achilles'29

Jong Ajax heeft het uitduel met Achilles'29 met 2-3 gewonnen. Kaj Sierhuis (foto) scoorde tweemaal. Ezra Walian had de stand op 1-1 gelijkgetrokken.

De aftrap was een half uur later dan gepland. De vierde official was vlak voor aanvang onwel geworden. Maar gelukkig was hij redelijk snel weer bij kennis en om half negen trapten beide teams af. ,,Natuurlijk krijg je dat wel mee", vertelde Jong Ajax-trainer Marcel Keizer over de gebeurtenis met de official. ,,Maar dat mag geen invloed hebben op het spel."

De thuisploeg begon beter aan het duel dan de Amsterdammers en kwam dan ook in de dertiende minuut op voorsprong. Kortstam zette Achilles'29 op 1-0. Het leek wel of Jong Ajax wakker geschud moest worden, want daarna pakte de ploeg het wel goed op. Walian trok de stand negen minuten later al gelijk en de ploeg van trainer Marcel Keizer ging zelfs met een voorsprong de rust in. Kaj Sierhuis was de maker van de 1-2. ,,We begonnen niet goed, waren zoekende omdat we niet hadden verwacht dat Achilles vroeg druk zou zetten. Maar de jongens hebben dat goed opgepikt en bij rust stonden we al voor."

De bedoeling was dat na rust Jong Ajax verder afstand zou nemen van Achilles en hoewel Sierhuis de marge naar twee, 1-3 lukte het niet vaker te scoren. Achilles'29 maakte het zelfs nog even spannend toen Versteegen de 2-3 aantekende, maar na een tweede gele kaart voor Kortstam moest de thuisploeg met tien man verder. Jong Ajax kwam niet meer in gevaar. ,,Ik ben eigenlijk helemaal niet zo tevreden over deze wedstrijd", gaf Keizer na afloop aan. ,,Gezien de ruimtes en de mogelijkheden die we kregen hebben we veel te weinig gecreƫerd. Ik kan wel een keer leven met een mindere uitvoering, maar dat wil je niet. Ook de jongens willen niet alleen winnen. Zij willen ook winnen met goed voetbal. En dat lukte vandaag niet."

Scoreverloop: 13. Kortstam 1-0, 22. Walian 1-1, 31. Sierhuis 1-2, 63. Sierhuis 1-3, 66. Versteegen 2-3

Jong Ajax: Alblas, Dankerlui, De Ligt, Bergsma (85. Dani de Wit), Savastano, Eiting, Cerny (70. Terry Lartey Sanniez), Mazraoui (85. Danilho Doekhi), Sierhuis, De Jong, Walian

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Proshots/Joep Leenen