Menu
Jong Ajax wint bij FC Volendam

Jong Ajax wint bij FC Volendam

Jong Ajax heeft de eerste zege van 2015 in de Jupiler League in de pocket. Van de nummer vier op de ranglijst werd met 3-4 gewonnen. In de elfde minuut viel de stroom uit in het stadion en duurde het een half uur alvorens de wedstrijd kon worden hervat.

Jong Ajax speelde in Volendam een wedstrijd die de spelers nog lang zullen heugen. Zeker Stan van Bladeren. De doelman debuteerde deze vrijdag in het betaald voetbal en zag zijn ploeg al in de achtste minuut op voorsprong komen. Robert Muric liep drie man voorbij en schoot met links in de rechter bovenhoek. Kort daarna, op het moment dat Jong Ajax op weg leek naar de 0-2, viel de stroom uit in het stadion, moesten de spelers van het veld en lag het duel een half uur stil. ,,Dat was lastig. Niet alleen voor ons maar ook voor Volendam", constateerde trainer Andries Ulderink. ,,Gelukkig konden we wel door. Er ontspon zich een wat gelijkwaardigere wedstrijd, waarin opportunistisch werd gespeeld. Maar daarna herhaalde Muric wat hij in het begin van de wedstrijd deed. Hij scoorde. En weer op prachtige wijze. Dit keer schoot hij vanaf zestien meter in de kruising.

Het stadion in Volendam was plotsklaps in duisternis gehuld. Het stadion in Volendam was plotsklaps in duisternis gehuld.

De ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam leek op rozen te zitten, maar pal voor rust was de voorsprong geheel verdampt. Vier minuten voor rust scoorde Kuwas de 1-2, drie minuten later was het Brands die 2-2 maakte en in de 45e minuut nam de thuisploeg weer via Kuwas nog de voorsprong ook, 3-2. ,,We gaan de beelden even goed terugkijken, want dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Voor hetzelfde geld geef je die wedstrijd helemaal weg." Maar Jong Ajax herpakte zich en kreeg in de allerlaatste minuut van de enerverende eerste helft een strafschop. Richairo Zivkovic pakte de verantwoordelijkheid en schoot zijn veertiende treffer in de Jupiler League binnen, 3-3.

De tweede helft voltrok zich in een aanzienlijk rustiger tempo dan de eerste helft eindigde. ,,Het was niet altijd even geweldig", analyseerde Ulderink. ,,Er waren veel lange ballen, waardoor de wedstrijd snel op en neer ging. En het was een fysieke strijd. Ik vind het dan ook erg knap dat deze jonge ploeg goed in die strijd meekon."

En uiteindelijk won. Elton Acolatse behield na een run het overzicht en Django Warmerdam maakte het uitstekend af, 3-4. ,,De ontlading was groot bij de spelers. Het zou mooi zijn als we deze stijgende lijn kunnen doorzetten", besloot Ulderink na afloop. De goal van Warmerdam betekende de eerste zege van Jong Ajax in 2015.

Scoreverloop: 8. Muric 0-1, 24. Muric 0-2, 41. Kuwas 1-2, 44. Brands 2-2, 45. Kuwas 3-2, 45+1. Zivkovic (p) 3-3, 87. Warmerdam 3-4

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Lartey Sanniez, Mirani, Van Bruggen, Owusu (62.Dankerlui); Sporkslede, Bakker, Warmerdam; Muric (73. Acolatse), Zivkovic, Hendriks

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Martijn Buskermolen