Menu
Jong Ajax wint bij Groningen

Jong Ajax wint bij Groningen

Jong Ajax heeft maandagavond met 0-1 gewonnen van Jong FC Groningen. Op Sportpark Corpus den Hoorn maakte Hyun Jun Suk drie minuten voor tijd de enige treffer.

Jong Ajax won maandagavond voor de tweede keer dit seizoen van Jong FC Groningen. Tijdens de eerste ontmoeting eerder in deze voetbaljaargang trokken de Amsterdammers aan het langste eind dankzij een late treffer van Florian Jozefzoon (2-1). In de uitwedstrijd won het team van Gery Vink en Yannis Anastasiou dankzij een doelpunt van Hyun Jun Suk.

Jong Ajax startte met dezelfde tien veldspelers als tegen Jong Feyenoord vorige week maandag. In het doel maakte Jeroen Verhoeven plaats voor Marco Bizot. De Groningse formatie startte, vergeleken met de Amsterdammers, met een volwaardig A-elftal. Alleen Danny Post, Danny Menting en Norair Mamedov zijn spelers van het Groningse Beloftenteam.

Hyun Jun Suk (op archiefbeeld) maakte de enige treffer. Hyun Jun Suk (op archiefbeeld) maakte de enige treffer.

Ondanks de grote onderlinge verschillen op papier was het jonge elftal van Gery Vink en Yannis Anastasiou in de eerste helft gelijkwaardig aan Groningen. Beide teams speelden redelijk compact en zeer gedisciplineerd. Jong Ajax en Jong FC Groningen namen niet veel risico in hun spel, waardoor het aantal kansen beperkt was. De enige echte dreiging van de Amsterdamse Beloften kwam van Rodney Sneijder. Hij liep alleen af op de keeper, maar zag bij een uitwijkmanoeuvre zijn kans wegglippen. Namens Groningen loste aanvaller Jeffrey Rijswijk een schot op het doel van Bizot. De doelpoging ging voorlangs. Op enkele afstandsschoten na was er weinig gevaar. Echte uitgespeelde kansen kreeg Ajax noch Groningen.

In het tweede bedrijf bleef Jong Ajax gedisciplineerd spelen. De Amsterdammers gaven weinig ruimtes weg. Groningen kreeg slechts een kans via Mamedov, die alleen op Bizot afliep. De doelman van de Beloften maakte twee keer een fraaie redding. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Florian Jozefzoon een mooie kans. Hij schoot net voorlangs het Groningense doel. Uiteindelijk was invaller Hyun Jun Suk, die Geoffrey Castillion verving in de zeventigste minuut, de aangewezen persoon om de wedstrijd op slot te gooien. Vanuit een subliem genomen vrije trap van Aras Özbiliz kopte de boomlange spits drie minuten voor het eindsignaal de 0-1 achter Van Loo. ,,De blijdschap in de groep was enorm’’, sprak trainer Gery Vink na afloop over het doelpunt.

Vink noemt het een ‘zeer aangename overwinning’. ,,Op basis van de wedstrijd is het een verdiende overwinning. De treffer viel vrij laat. Eigenlijk hadden we het eerder open kunnen breken. Maar ik ben zeer tevreden. We bleven gedisciplineerd spelen tegen een bijna Eredivisiewaardige ploeg.’’

Foto en tekst: Ajax.nl