Menu

Jong Ajax wint bij NAC Breda

Jong Ajax heeft weer wat afstand van de onderste regionen van de Beloftencompetitie genomen. De ploeg van trainer John van den Brom won met goed spel in Breda met 2-0 van Jong NAC. ,,Ik ben een tevreden coach", meldde Van den Brom na afloop.

Olaf Lindenbergh, Mauro Rosales en Angelos Charisteas kwamen vanuit het eerste elftal de Amsterdamse Beloften versterken. met name het positiespel van de Amsterdammers kon de goedkeuring van trainer John van den Brom wegdragen, maar het overwicht kon nog niet worden omgezet in doelpunten. Charisteas had daarop wel de beste kans, maar de Griek kopte op de lat.

In de tweede helft lukte het wel. Schilder verstuurde een fantastische dieptepass in de loop op Cees Keizer, die goed breed legde op Charisteas. De spits maakte het goed af: 1-0. Het tweede doelpunt ontstond na een goede individuele actie van Mauro Rosales. De Argentijn speelde Charisteas aan, die de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in de hoek krulde.

Charisteas verdiende met zijn twee goals twee minuten voor tijd een publiekswissel. ,,Dat verdiende hij", meende Van den Brom. Naast Charisteas verdienden Olaf Lindenbergh en Robbert Schilder trouwens eveneens een compliment van de trainer. ,,We speelden meer vanuit de organisatie, wat verzorgder allemaal. De jongens beseffen meer wat van ze gevraagd wordt. De overwinning en het spel zijn goed voor het vertrouwen en de rust en met nog drie lastige wedstrijden voor de winterstop voor de boeg, is dat lekker. De trainingsintensiteit wordt daarom vanaf nu wat naar beneden gehaald. Ik ben een tevreden coach", aldus Van den Brom, die zijn ploeg door de zege enkele plaatsen zag stijgen op de ranglijst.