Menu
Jong Ajax wint doelpuntenfestijn van Almere City

Jong Ajax wint doelpuntenfestijn van Almere City

Jong Ajax heeft maandagavond op de Toekomst ruim gewonnen van Almere City. In een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel werd het, mede dankzij twee doelpunten van Donny van de Beek, 6-3 voor de Amsterdammers. Daarmee werd de tweede plaats achter koploper VVV-Venlo verder verstevigd.

Trainer Marcel Keizer had enkele andere namen tot zijn beschikking ten opzichte van het team dat vrijdag nog met 1-2 won bij FC Den Bosch. Zo maakten Kenny Tete en Jairo Riedewald hun opwachting in de verdediging, en had ook Mateo Cassierra een basisplaats in de spits. Abdelhak Nouri en Noussair Mazraoui bezetten de vleugelposities.

Fris combinatievoetbal
Jong Ajax startte frivool aan de wedstrijd, en met fris combinatievoetbal werd de Almeerse verdediging al snel stuk gespeeld. Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten, toen Mazraoui werd gelanceerd en de bal kiezelhard achter doelman Pistoor schoot. Ook spits Cassierra kreeg kansen, maar zijn schoten werden geblokt of misten kracht.

Abdelhak Nouri tekende voor de 2-0.
Abdelhak Nouri tekende voor de 2-0.
Kenny Tete deed, net als Jairo Riedewald, wedstrijdritme op.
Kenny Tete deed, net als Jairo Riedewald, wedstrijdritme op.
Damil Dankerlui is op weg naar de 6-3, de beslissing van de wedstrijd.
Damil Dankerlui is op weg naar de 6-3, de beslissing van de wedstrijd.

Het overwicht werd zo groot dat meer doelpunten niet konden uitblijven. Eerst was het Nouri die na een onbedoelde één-twee met de doelman de bal in het lege doel kon lopen, en even daarna benutte Van de Beek een penalty. Hij werd op schitterende wijze vrijgezet voor de keeper, die niets anders kon doen dan aan de noodrem trekken.

Zelfde spelbeeld na rust
In de tweede helft ging Jong Ajax, in eerste instantie althans, op dezelfde voet verder. Met oogstrelende combinaties stuurden de talenten Almere City van het kastje naar de muur en na mooie aanvallen tilden Van de Beek en Cassierra de stand naar 5-0.

Waar iedereen zich opmaakte voor een laatste half uurtje gallery play, ging Almere City even stormen. Binnen zes minuten werd er drie keer gescoord, en leek Jong Ajax het even helemaal kwijt. En Almere kreeg nog kansen op meer, maar gelukkig stond doelman Norbert Alblas een 5-4 en daarmee een knotsgekke slotfase in de weg. Even later maakte Damil Dankerlui aan alle onzekerheid, voor zover die in het elftal was geslopen, een eind door de 6-3 vanuit een moeilijke hoek achter de Almeerse doelman te schieten. 

Tevredenheid
Keizer was zeer content over het eerste uur: ,,In de eerste zestig minuten hebben we veel gecreëerd, mooie goals gemaakt en de bal telkens heel snel terugveroverd. Maar toch kan ik uiteindelijk niet heel tevreden zijn, omdat we toch drie goals hebben weggegeven."

,,We stonden heel open, en dan kan het bij slordig balverlies ook heel open liggen achterin. Deze tegenstander strafte dat af. Het zou kunnen dat we wat laks werden door de ruime voorsprong, we zijn allemaal mensen. Maar de eerste zestig minuten heb ik genoten."

Door de  zege verkleinde Jong Ajax de achterstand op koploper VVV-Venlo tot vier punten. Diezelfde marge, maar dan in het eigen voordeel, koesteren de Ajacieden op nummer drie FC Volendam. Vrijdag komt RKC Waalwijk op bezoek. Kaarten bestel je via onderstaande button.

Scoreverloop: 12. Mazraoui 1-0, 26. Nouri 2-0, 36. Van de Beek 3-0 (pen.), 58. Van de Beek 4-0, 63. Cassierra 5-0, 64. Ahannach 5-1, 67. Mac-Donald 5-2, 71. Overtoom 5-3, 85. Dankerlui 6-3

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Tete, Zeefuik (75. Savastano), Riedewald, Dankerlui, Eiting (75. Lartey-Sanniez), De Jong, Van de Beek, Mazraoui, Cassierra, Nouri (64. Bay)

Kaartverkoop Jong Ajax - RKC

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots/Jasper Ruhe