Menu
Jong Ajax wint doelpuntrijk oefenduel

Jong Ajax wint doelpuntrijk oefenduel

Jong Ajax heeft dinsdag het oefenduel tegen de amateurs van SV Hoofddorp met 3-7 gewonnen. De wedstrijd werd ter ere van de opening van het nieuwe kunstgrasveld van de zondag-tweedeklasser gespeeld. Het gaf coach Pieter Huistra tegelijkertijd de gelegenheid om een aantal Jong Ajacieden (extra) speeltijd te geven.

De weersomstandigheden waren niet zoals je ze wenst bij een opening. Al was de vele neerslag in Hoofddorp wel een goede testcase voor de nieuwe kunstmat die met de oefenwedstrijd SV Hoofddorp - Jong Ajax werd ingewijd. ,,Het kunstgras heeft zich goed gehouden”, sprak coach Pieter Huistra na afloop. ,,De waterafvoer doet het in ieder geval prima.”

Een dag na de volgens Huistra beste wedstrijd van Jong Ajax dit seizoen, uit bij Jong Willem II (1-3), was de coach ook over het oefenduel in Hoofddorp te spreken. ,,Al was het niet onze beste wedstrijd”, zei hij met een kleine verwijzing na de prima partij van een dag eerder. Het duel in de Haarlemmermeer had bovendien ook een ander karakter. Het gaf een aantal Jong Ajacieden de gelegenheid om (extra) speelminuten te krijgen.

Bijna de helft van de Ajax-goals viel voor rust. Halverwege de eerste helft opende Timothy van der Meulen de score voor Jong Ajax. De verdediger bracht zijn ploeg daarmee op een 0-1-voorsprong. Snel daarna volgden treffers van Danilo (25e minuut), Roly Bonevacia (30e minuut) en een doelpunt van de thuisploeg waardoor het team van de trainers Huistra en Fred Grim met een 1-3-voorsprong ging rusten.

Eerder op de avond was het tijdens een voorwedstrijd tussen de E-pupillen van Hoofddorp en Ajax E2 (2-3) al even de beurt aan de jeugd. Als opmaat naar het oefenduel gaf de E2 van Ajax daarmee, qua score, het goede voorbeeld aan Jong Ajax.

Er vielen na rust nog meer Ajax-doelpunten. In de tweede helft zette namelijk zowel de echte regen als de doelpuntenregen in Hoofddorp door. Via twee treffers van Allón Worms en doelpunten van aanvoerder Bonevacia (zijn tweede treffer van de avond) en invaller Jeffrey Dekker eindigde het duel, met nog twee goals van de thuisploeg, in 3-7.

De laatste doelpunten werden gadegeslagen door de toeschouwers die de slechte weersomstandigheden tot het laatste fluitsignaal trotseerden. ,,Mede door de opening van het nieuwe kunstgrasveld van Hoofddorp was er veel belangstelling langs de kant. Maar toen de weersomstandigheden in de tweede helft min of meer ‘Spartaans’ begonnen te worden, met veel regen en een harde wind, werd het rustiger langs de kant”, zag Huistra. En over het sportieve aspect: ,,Voor Jong Ajax was het al met al een goede avond.”

Komende maandag speelt Jong Ajax op sportcomplex de Toekomst een competitieduel tegen de Beloften van De Graafschap. De aftrap is om 18.30 uur.

Scoreverloop:
22. Van der Meulen 0-1, 25. Danilo 0-2, 30. Bonevacia 0-3, 31. 1-3, 46. Worms 1-4, 55. Bonevacia 1-5, 62. Dekker 1-6, 73. 2-6, 75. Worms 2-7, 82. 3-7.

Opstelling Jong Ajax:
Bizot, Will, Kappelhof, Van der Meulen, Shakison (46. Dekker), Ze Eduardo, Lazic, Bonevacia, Worms, Claassen, Danilo.

Wissels:
Casillion, Martina en Dekker.