Menu
Jong Ajax wint eerste oefenduel

Jong Ajax wint eerste oefenduel

Jong Ajax heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. SV Lelystad '67 werd met 0-5 verslagen. Na de eerste trainingsweek maakten de coaches Pieter Huistra en Fred Grim op Sportpark Langezand hun 'wedstrijddebuut' als coaches van de Beloftenploeg.

Renaldo Jongebloet tekende in de tweede helft voor een glaszuivere hattrick. De Ajacied, afgelopen seizoen verhuurd aan HFC Haarlem, hielp de Amsterdammers na rust aan een 5-0-voorsprong. Jongebloet speelde alleen de tweede helft mee. In de eerste helft sloegen Javier Martina en Tom Overtoom al toe.

,,Ik ben tevreden over dit resultaat en de getoonde inzet'', blikte Jong Ajax-trainer Pieter Huistra terug na het duel in Lelystad. ,,Verdedigend hebben we ook niets weggegeven. We kregen veel kansen en hadden er wel tien kunnen maken. Zo is er altijd ruimte voor verbetering.''

Huistra heeft een goed gevoel over de eerste trainingsweek, die werd afgesloten met het duel tegen SV Lelystad. ,,De week is goed verlopen en er is goed getraind. Op de trainingen en in dit duel hebben de jongens zich goed verkocht.''

Opstelling Jong Ajax:
Bizot (46. Hahn); Will, Kappelhof, Supusepa, Shakison; Bonevacia (80. Claasen), Claasen (46. Candan), Overtoom (46. Schell), Manucharyan (46. Lazic); Castillion (46. Jongebloet) en Martina.