Menu

Jong Ajax wint eerste oefenduel van nieuwe seizoen

Op het trainingsveld naast de Arena speelde Jong Ajax vandaag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De ploeg van John van 't Schip won van Jong Haarlem met 4-1. Coach John van 't Schip kijkt tevreden terug op het duel en de eerste week voorberieding van Jong Ajax.

Omdat het tweede elftal van Haarlem kampte met de personele bezetting werd vanmiddag voor toch nog ruim 200 toeschouwers besloten om twee helften van 35 minuten te spelen. Voor coach Van 't Schip vormde de inkorting op zich geen probleem: ,,Het duel gaf een vervolg aan de trainingsopbouw van de afgelopen dagen. Ik wilde vooral de jongens op hun eigen positie aan het werk zien. Op die manier kunnen ze aan elkaar wennen."

De eerste helft speelde Jong Ajax goed. In de eerste 35 minuten van het duel legde de ploeg de basis voor de winst. Quansah scoorde al na twee minuten om vervolgens in de twaalfde minuut voor 2-0 te zorgen. Daniel de Ridder bracht de ruststand op 3-0.

De tweede helft kende door de wissels een ander spelbeeld. De goede lijn van de eerste helft werd niet helemaal goed doorgetrokken. ,,Maar dat is ook normaal. Door de wissels raakte het elftal een beetje uit balans. Maar ik wil toch dat zo veel mogelijk spelers voetballen en ook meters maken", analyseerde Van 't Schip de tweede helft.

Esajas scoorde in het tweede deel nog wel een prachtig doelpunt. Vanuit een bijna onmogelijke hoek legde hij de bal op links vanaf ongeveer twintig meter in het doel. Van 't Schip kijkt tevreden terug op het eerste deel van de voorbereiding. ,,In vergelijking met het vorige jaar is het in ieder geval een grote groep. Een mengeling van A1-spelers, Jong-Ajaxspelers en verhuurde spelers die zijn teruggekomen. Misschien dat er van deze laatse groep nog iemand weggaat, maar de situatie is beter dan vorig jaar", aldus Van 't Schip.

De komende weken werkt Jong Ajax naar de eerste echte confrontatie toe. In de beker speelt de ploeg op 12 augustus tegen IJsselmeervolgels. Maandag 28 juli vertrekt Jong Ajax naar Schoorl om daar in trainingskamp te gaan. De ploeg speelt op dinsdag 29 juli om 19.30 uur tegen SV de Duinrand en donderdag 31 juli om 19.30 uur tegen het elftal van trainer Rob Witschge, ADO '20. Beide oefenwedstrijden worden gespeeld op de velden van SV de Duinrand in Schoorl.