Menu
Jong Ajax wint eerste oefenduel

Jong Ajax wint eerste oefenduel

Jong Ajax heeft het eerste oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2011-2012 met 1-4 gewonnen bij Hollandia Hoorn. Trainer Gery Vink was tevreden over de verrichtingen van zijn volledig nieuwe team.

,,Met Mounir en Ismail (El Hamdaoui en Aissati, red) erbij, spreek je wel van een kwaliteitsimpuls", weet Vink na een kleine week training. Afgelopen maandag begon Vink met Jong Ajax aan de voorbereiding. Vink testte die week, en ook volgende week, onder andere ook de kwaliteiten van stagiair Harry Forrester die bij Hollandia een prachtige goal wist te maken. Vink had zestien spelers meegenomen naar Hoorn, onder wie de zaterdagamateurs Patrick van Dijk, Jeffrey Mols en Laurens ten Heuvel. Van Ajax A1 completeerde Fabian Sporkslede Jong Ajax, waarvan een aantal spelers met Ajax 1 op trainingskamp was.

,,Het weer was natuurlijk dramatisch voor de tijd van het jaar", blikte Vink terug op de regenachtige ontmoeting in West-Friesland. ,,Maar dat maakte het wel een heerlijk bespeelbaar veld en dat was vooral voor ons een voordeel, omdat je lekker snel kunt spelen. Bij vlagen heb ik een goed Jong Ajax gezien. We zijn pas in de eerste trainingsweek en dan heb je nog wel slordigheden in het spel, maar ik heb ook goede aanvallen en mooie goals gezien. Als team stond het en individueel hebben ze het opgebracht om de hele wedstrijd om te schakelen. Dit biedt perspectief."

Vink zag in de tweede helft Tom Boere, Ismail Aissati, Mounir El Hamdaoui en Harry Forrester voor zijn team scoren. Ferdy Kaleveld maakte bij 3-0 de enige treffer van de Hoornse topklasser.
De Ajax-trainer beschouwde de wedstrijd als een training. ,,De komende drie weken staat in het teken van fit worden, weerbaarheid opbouwen en schaven aan de slordigheden", aldus de trainer die aanstaande donderdag op het Den Helder Maritiem Toernooi FC Volendam zal treffen.

Jong Ajax: Hahn (45. Kramer); Ligeon, Van Rhijn, Toivomaki (60. Sporkslede), De Kamps; Aissati, Forrester, Kip (60. Mols); El Hamdaoui, Boere (60. Ten Heuvel), Arica (60. Van Dijk).