Menu

Jong Ajax wint eerste oefenwedstrijd

Jong Ajax speelde maandagavond in de Arena zijn eerste oefenwedstrijd na de winterstop. Het team van Olde Riekerink, waarvan een groot deel uit de A-jeugd kwam, speelde een zeer goede eerste helft, maar wist desondanks slechts één keer te scoren. De tweede helft raakte de doelpuntenmachine van de jonge Ajacieden wat meer op dreef en wist ook de tegenstander te scoren. Jong Ajax - KBV eindigde in een 4-1 overwinning voor de thuisspelende ploeg.

Olde Riekerink kon niet beschikken over Kras en Walker. Kras ondervindt nog altijd last van een knieblessure en de Braziliaan is met de A-selectie op trainingskamp naar Portugal. Daardoor speelden Obodai en Seedorf in het centrum van de verdediging. Bram Verbist stond in het doel. Wesley Sneijder speelde links op het middenveld, Culina rechts en de voorhoede bestond dit keer uit Roy, Rafael en Hosé, van links naar rechts. Quansah, die normaal in de spits speelt, speelde voor de gelegenheid achter de spitsen.

Vooral over de eerste helft was de trainer erg te spreken: "Ik ben zeer tevreden over het spel in de eerste helft. KBV was een uitstekende tegenstander. De Amsterdamse hoofdklasser wilde graag voetballen en deed dat ook. Ajax had een enorm veldoverwicht, maar creëerde te weinig kansen. We speelden op het niveau waar we voor de winterstop op eindigden. Het leek of niemand was weggeweest in de vakantie en ik vind het zeer knap dat we dat niveau van voor de winterstop hebben kunnen vasthouden."

In de tweede helft namen Gagula en Rustenberg uit de A2 de plaatsen van Rafael en Sneijder in. Steven Pienaar, die dezelfde middag was opgeroepen voor het trainingskamp in Faro maar het vliegtuig niet haalde, verving Jason Culina.

Het spelbeeld werd wat rommeliger en het was niet Ajax die de beste kansen kreeg maar KBV. Beide ploegen scoorden, KBV schoot tevens op de paal. Halverwege de tweede helft werd Hosé gewisseld voor Boussoufa, ook een junior uit de A2. Tegen het einde werd de tegenstander moe en spoorde Olde Riekerink zijn pupillen aan nog een stapje extra te doen. Dat hielp, want in het laatste kwartier brachten Pienaar en Quansah de eindstand van 4-1 op het bord.

Olde Riekerink: "We hadden twee doelen deze wedstrijd. Het eerste was om in het stadion te spelen. Op 7 februari spelen we daar de kwartfinale van de Amstel Cup, dus de spelers kunnen vast wennen aan de omstandigheden. Ten tweede moeten we wedstrijdritme opdoen. Dat kan ik op een training niet nabootsen, dus moeten we oefenwedstrijden spelen."

De trainer van Jong Ajax kijkt dus tevreden terug op de eerste oefenwedstrijd, waarin twee doelen werden bereikt en nog werd gewonnen bovendien. De beloften spelen woensdag 23 januari hun tweede oefenwedstrijd, op de Toekomst. Jong NEC is dan de tegenstander. Het duel begint om 18.30 uur.

Opstelling: Verbist, Valencia, Seedorf, Obodai, Mofokeng, Sneijder ('45 Gagula), Quansah, Culina ('45 Pienaar), Roy, Rafael ('45 Rustenberg), Hosé ('69 Boussafa)