Menu
Jong Ajax wint, hattrick Hendriks

Jong Ajax wint, hattrick Hendriks

Jong Ajax heeft in de Jupiler League de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-0 gewonnen. Sam Hendriks maakte alle treffers voor de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam.

Op papier leek het een duel te worden waarin de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. Immers: Ajax stond voor de aftrap vijftiende, de Limburgers zestiende. Toch werd het geen moment echt spannend op de Toekomst. De thuisploeg was 90 minuten lang de bovenliggende partij, met Sam Hendriks als uitblinker. ,,Met name tot de 55e minuut heb ik behoorlijk goed voetbal gezien", zei trainer Ulderink na afloop. ,,AlleenJammer dat we dat geen negentig minuten konden volhouden, en ook zonde dat we niet meer gescoord hebben."

Hendriks sloeg na een kwartier voor het eerst toe. De scheidsrechter zag hands en gaf een penalty die feilloos werd binnengeschoten door Sam Hendriks. Vlak daarna maakte Danny Bakker er bijna 2-0 van maar Fortuna-doelman Dennis Dengering bleef hem net de baas in het luchtduel.   

Fortuna kwam er nauwelijks uit, de beste kansen bleven voor Ajax. Hendriks (schot voorlangs), Dankerlui (schot net over, schot op paal), Leeroy Owusu (paal) en nogmaals Hendriks (helemaal vrij) slaagden er alleen niet in voor rust de score te verdubbelen.

Hendriks slaat weer toe
Of het aan een donderspeech in de kleedkamer lag is niet bekend, maar in de tweede helft was het meteen wel raak. Pelle Clement vond Hendriks met een lobje en de Ajax-spits maakte zijn tweede van de avond, zijn zesde in totaal. Daarna volgde weer een fase waarin slordig werd omgesprongen met de kansen, maar Hendriks bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 3-0. Drie punten voor Jong Ajax en de wedstrijdbal ging, zoals dat hoort bij een hattrick, mee naar huis met de maker van de drie goals.

Jong Ajax: Groothuizen; Owusu, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Dankerlui, Bakker, El Mahdioui, Warmerdam, Muric (84. Vissie), Hendriks, Clement (81. Meleg).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Jan Kok