Menu
Jong Ajax wint in eenzijdig duel

Jong Ajax wint in eenzijdig duel

Na ruim drie weken niet in competitieverband te hebben gevoetbald – afgelastingen wegens slechte weersomstandigheden – hervatte Jong Ajax dinsdagavond de competitie. Jong Helmond Sport werd op sportcomplex de Toekomst verslagen met 2-0. Nathaniel Will en Rasmus Lindgren schoten het team van Pieter Huistra en Fred Grim naar de overwinning.

,,Ik ben tevreden met de overwinning en ik ben tevreden over bepaalde aspecten in het spel, maar gezien de schoten op doel en de hoeveelheid kansen, is dit wat aan de magere kant’’, sprak coach Pieter Huistra na afloop van de wedstrijd.

Jong Ajax begon sterk aan het competitieduel. De Ajacieden wierpen zich volop in de strijd en creëerden binnen een mum van tijd een handje vol kansen. Rasmus Lindgren was een van de spelers die vanuit het niets snoeiharde ballen langs de Helmond Sport-doelman schoot.

Ook Geoffrey Castillion had een prima kans om te schieten vanuit een sprong. Na een prachtige aanname met rechts eindigde het schot vervolgens in handen van de keeper, die nog een lange avond voor de boeg had.

Pas in de 25e minuut viel het langverwachte Ajax-doelpunt door Nathaniel Will. Na een goede voorzet schoot Will hoog in het doel van de tegenstander: 1-0. Wat doet een rechtsback línks bij de eerste paal? Opvallend, vond ook Huistra. ,,Maar goed dat hij daar opdook’’, zei de oefenmeester daarover. De doelpuntenmaker zelf had bewust gehandeld. ,,Ik zag dat de eerste paal vrij was, dus liep ik er naar toe’’, legde Will na afloop uit.

Vlak voor de rust schoot Lindgren de tweede treffer binnen. De Zweedse middenvelder nam een vrije trap voor zijn rekening, die hij vervolgens resoluut raak schoot: 2-0.

In de tweede helft verving Timothy van der Meulen Rob Wielaert. Voor rust zag het er al naar uit dat de Ajax-verdediger niet verder kon spelen. ,,In een ongelukkig duel kreeg hij een knietje tegen zijn bovenbeen’’, verklaarde Huistra.

De Jong Ajacieden creëerden genoeg kansen, maar een derde treffer kwam er uiteindelijk niet meer. ,,We moeten werken aan onder andere het spel voor het doel’’, vond de coach van Jong Ajax. ,,Wel hebben we vandaag de hele wedstrijd initiatief getoond. Helmond Sport had geen enkele kans.’’

Het team van de trainers Huistra en Fred Grim speelt maandag 7 december tegen Jong FC Twente. In het oosten van het land wordt de aftrap verricht om 18.30 uur.

Opstelling Jong Ajax:
Padt, Shakison, Wielaert (46. Van der Meulen), Will (c), Kappelhof, Bonevacia (80. Zeegelaar), Martina (67. Claasen), Lindgren, Danilo, Lazic, Castillion.
Wissels: Bizot, Van der Meulen, Claasen, Zeegelaar, Koppers, Boere.