Menu
Jong Ajax wint in Rotterdam

Jong Ajax wint in Rotterdam

Jong Ajax heeft donderdag de uitwedstrijd bij Jong Feyenoord/Excelsior op Woudestein met 2-0 gewonnen. De eindstand was al in de zeventiende minuut bereikt door treffers van Timothy van der Meulen en Danilo.

Jong Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Jong Feyenoord. De Beloften, aangevuld met Rob Wielaert en Ismaïl Aissati van de A-selectie, zetten vroeg druk. ,,Er stond een team", complimenteerde trainer Pieter Huistra zijn spelers. ,,We hebben op een volwassen manier gevoetbald en elk individueel duel werd gewonnen."

Al binnen een kwartier leverde het goede teamwork de eerste treffer op. Timothy van der Meulen kopte na een voorzet van Marvin Zeegelaar de 0-1 binnen. Drie minuten later kwamen de Amsterdammers op 0-2 door Danilo, die op zijn beurt een voorzet van de andere flank van Aissati binnen werkte. ,,In de eerste helft leverden we een uitstekende prestatie. Het enige puntje is dat we meer hadden moeten scoren. Het had bij rust wel 4- of 5-0 moeten staan", vond Huistra.

In de tweede helft speelde Jong Ajax 'op zeker'. ,,Bij zo'n stand merk je toch dat de spelers achteruit gaan spelen. Ze willen 'op save'. Maar waar de speler in die situatie denkt dat hij voor een veilige weg kiest, is het voor het team juist een minder goede keuze." Ajax gaf Jong Feyenoord/Excelsior desondanks geen enkele kans om te voetballen, waardoor de 0-2 geen moment in gevaar kwam. ,,Nu gaan we toewerken naar Jong PSV", klonk het gretig uit de mond van Huistra.

Tekst en foto: Ajax.nl

Marvin Zeegelaar stoomt op richting doel Feyenoord. Marvin Zeegelaar stoomt op richting doel Feyenoord.