Menu

Jong Ajax wint laatste oefenduel

Jong Ajax won woensdagavond het laatste oefenduel voor de start van de Beloftencompetitie. In IJmuiden werden de amateurs van Stormvogels/Telstar met 3-0 verslagen. Rasmus Lindgren, Stanley Aborah en Yannis Anastasiou maakten de doelpunten voor de Amsterdammers. Coach John van den Brom was redelijk tevreden.

Ajax begon met Henrik Moisander in het doel. De verdediging bestond uit Ymma Boakye, Jerold Promes, Julien Escudé en Sebastián Rusculleda. Op het middenveld opereerden Robin Muller van Moppes, Stanley Aboraa en Rasmus Lindgren. Kiran Bechan, Yannis Anastasiou en Etienne Esajas moesten het de verdediging van de thuisploeg lastig maken.


En Ajax maakte het de amateurs lastig. Op inzetten van Lindgren, Aboraa en Anastasiou had de keeper van Stormvogels/Telstar geen antwoord. Het laatste halfuur stond Ajax met tien spelers op het veld. Stanley Aboraa had een tikje gehad op zijn enkel van een van zijn tegenstanders en kon niet verder. Aangezien Van den Brom zijn drie wissels al had gebruikt, Gaston Sangoy, Ruud Kras en Rachid Tiberkanine waren in het veld gekomen voor Bechan, Promes en Escudé, moesten de Amsterdammers het duel met een man minder uitspelen. Sangoy, die in eerste instantie op de rechtervleugel speelde, verhuisde door de man-mindersituatie iets meer naar het midden, zodat Ajax met twee spitsen speelde. Stormvogels/Telstar speelde sowieso een fysieke wedstrijd, want Jerold Promes werd eerder al vanwege een blessure naar de kant gehaald.

,,We hebben niet super gespeeld, maar zeker niet slecht”, blikte Van den Brom terug. ,,We hebben weinig kansen weggegeven en redelijk wat kansen gecreëerd. We hebben veel strijd geleverd en dat is erg positief.” Ajax speelde organisatorisch goed vond de trainer, maar had wel wat meer kansen kunnen afronden. ,,Het had ook 5-0 of 6-0 kunnen zijn”, aldus Van den Brom, ,,maar we speelden geconcentreerd en controlerend.”

Met een overwinning in het achterhoofd, gaat Jong Ajax maandag de competitie in. ,,Het was een nuttige wedstrijd”, vond Van den Brom. ,,Het was een voortzetting van de trainingsarbeid die we de afgelopen weken hebben verricht. Maar hoever we zijn, zal maandag blijken.”


Opstelling Jong Ajax: Moisander, Boakye, Promes ('46 Kras), Escudé ('60 Tiberkanine), Rusculleda, Muller van Moppes, Aboraa, Lindgren, Bechan ('46 Sangoy), Anastasiou en Esajas.