Menu
Jong Ajax wint met Atouba

Jong Ajax wint met Atouba

Thimothée Atouba heeft zijn eerste wedstrijd in Ajax-shirt gespeeld. Met Jong Ajax won hij in Noordwijkerhout de oefenwedstrijd tegen de amateurs van VVSB met 1-3.

Atouba maakte deze zomer de overstap van HSV naar Ajax. De linksback uit Kameroen begon echter later dan zijn collega’s aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en kwam daardoor nog niet aan het spelen van wedstrijden toe.

Tegen hoofdklasser VVSB begon Atouba in de basis. De Kameroener deed een uur mee, maakte een goede indruk en trakteerde het publiek ook nog op een aantal technische hoogstandjes. Ook Siem de Jong, Kennedy en Vurnon Anita deden mee met het team van Pieter Huistra en Fred Grim. Alle vier de A-selectiespelers werden na een uur vervangen.

De Jong opende na acht minuten de score. Hij kopte raak uit een corner van Kennedy. Invaller Vlatko Lazic zorgde vlak na rust voor de tweede treffer en Tom Overtoom tekende in de 81ste minuut voor de 0-3. Doelman Warner Hahn stopte in de 86ste minuut een penalty, maar moest twee minuten later toch nog een tegentreffer incasseren.

Startopstelling Jong Ajax:
Hahn; Aslan, Bonevacia, Kappelhof, Atouba; Anita, De Jong, Overtoom; Kennedy, Castillion, Danilo.

Jong Ajax boekte een 1-3-oefezege op de amateurs van VVSB. Jong Ajax boekte een 1-3-oefezege op de amateurs van VVSB.