Menu

Jong Ajax wint met tien man van Volendam

Jong Ajax nam het donderdagavond op tegen Jong Volendam in de strijd om de Amstel Cup voor Belofte elftallen. De Amsterdammers gingen na een goede eerste helft en een minder goede tweede, met een 2-1 overwinning in Volendam van het veld. Wamberto kreeg een rode kaart.

Van 't Schip kon vier spelers van de A-selectie opstellen. Pasanen en Yakubu speelden in het cenrum van de verdediging. Wamberto speelde linksbuiten en Boukhari stond achter spits Krohn-Dehli.

Jong Ajax speelde een goede eerste helft, waarin het veel kansen creƫerde. De Amsterdammers waren alleen onzorgvuldig in de afronding. Van 't Schip: ,,Qua kansen was het ongeveer 5-1 voor ons in de eerste helft." Die ene kans van Volendam werd uitstekend gered door keeper Vermeer.

Gelukkig wist Ajax het betere spel nog voor rust om te zetten in een voorsprong. Bechan zette voor vanaf de zijkant. Het leek of Volendam kon opruimen, maar weer belandde de bal bij Bechan. Opnieuw zette hij voor en in tweede instantie werkte Seedorf de bal wel achter de keeper.

Na rust werd Volendam sterker. Volgens Van 't Schip had dit te maken met de instelling van beide ploegen. ,,Waarschijnlijk dachten de Ajacieden iets te licht over de tweede helft. Voor rust waren wij tenslotte veel sterker. Wij dachten dat we het gemakkelijk konden afmaken. Daardoor gaven we te veel ruimte weg. Volendam moest echter iets terug doen en maakte gebruik van de geboden ruimte. Ik had mijn spelers nog gewaarschuwd. Volendam staat namelijk bekend om het technisch verzorgde voetbal. " Ajax kreeg wel een paar kansen, maar kon niet voorkomen dat Volendam steeds beter in de wedstrijd kwam.

Zo'n twintig minuten voor tijd werd Wamberto neergehaald door een tegenstander. De scheidsrechter zag het en floot, maar Wamberto vond dit niet genoeg. ,,Hij reageerde verkeerd en kreeg daarvoor de rode kaart", aldus Van 't Schip.

Ajax vergrootte de voorsprong ondanks het feit dat het met een man minder speelde. Boukhari kopte een bal door naar Bechan, die goed anticipeerde op de uitkomende doelman en scoorde. In blessuretijd tenslotte deed Volendam nog wat terug. Ex-Ajacied Steur kopte een voorzet van de zijkant in en bracht zo de eindstand op 1-2.

Van 't Schip was achteraf niet tevreden. ,,Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was veel te groot. Dat was een mentaliteitskwestie en dat mag niet gebeuren", vond de trainer. Een positief punt, behalve de overwinning, in Volendam was dat Daniel Cruz na een lange blessureperiode het laatste halfuur speelde. Conditioneel gezien was hij nog niet honderd procent, maar van zijn blessure had hij na afloop geen last.