Menu
Jong Ajax wint na doelpuntenfestijn in Dordrecht

Jong Ajax wint na doelpuntenfestijn in Dordrecht

Jong Ajax heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In Dordrecht werd er volop gescoord in een boeiend duel (5-2). Victor Jensen, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang (2x) en Nicolas Kühn scoorden voor de Amsterdammers.

Wijzigingen in de opstelling
Mitchell van der Gaag begon met een aantal wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag (3-3 vs. NEC). Zo begon Kjell Scherpen in de goal ten koste van Dominik Kotarski, achterin was Boy Kemper terug en verder speelden onder andere Dani de Wit en Jurgen Ekkelenkamp. 

Slechte start
Het eerste gevaarlijke schot van de wedstrijd kwam van Jong Ajax via Noa Lang, maar de buitenspeler zag zijn schot gekeerd worden door Ramon ten Hove. Vervolgens was het Dordrecht met een vlijmscherpe counter die de score opende. Nadat Gravenberch de bal na een corner inleverde, kwamen Jari Schuurman en Pedro Marques er razendsnel uit. Het was uiteindelijk Schuurman die Scherpen met een stiftbal verschalkte. 

Jong Ajax betreedt het veld van het Riwal Hoogwerkers stadion.
Jong Ajax betreedt het veld van het Riwal Hoogwerkers stadion.

Ruim 5 minuten later kwam Jong Ajax alweer langszij, een schot van Gravenberch werd door doelman Ten Hove niet goed verwerkt en kon eenvoudig worden binnengetikt door Jensen (1-1) die hiermee al zijn derde doelpunt van dit seizoen maakte. In de 33e minuut was er ook meteen de voorsprong voor de Amsterdammers. Een corner werd door Dani de Wit via de keeper op de paal gekopt waarna Ekkelenkamp op de juiste plaats stond om binnen te tikken. 

Heerlijke aanval
Het mooiste moment van de eerste helft kwam na 42 minuten voetballen. Lang en Traoré combineerden er heerlijk op los waarna Lang de uitkomende keeper het nakijken gaf met een bekeken stiftbal. De ploeg van Van der Gaag kreeg echter nog wel een domper te verwerken vlak voor rust, Renny Smith wist de aansluitingstreffer te maken: 2-3. 

Noa Lang, een van de doelpuntenmakers in Dordrecht.
Noa Lang, een van de doelpuntenmakers in Dordrecht.
Jurriën Timber in de achtervolging op Jari Schuurman van FC Dordrecht.
Jurriën Timber in de achtervolging op Jari Schuurman van FC Dordrecht.
Dani de Wit, Lassina Traoré, Boy Kemper en Noa Lang vieren een van de vele treffers.
Dani de Wit, Lassina Traoré, Boy Kemper en Noa Lang vieren een van de vele treffers.

Hoogstandje Noa Lang
Na rust ging het doelpuntenfestijn vrolijk verder. In het begin van de tweede helft werd het net niet gevonden, maar na een aantal wissels kwamen er meerdere doelpunten. Eerst was het Kühn die scoorde nadat hij net 4 minuten in het veld stond. Vervolgens zorgde Lang voor de mooiste treffer van de avond. De buitenspeler schoot vanuit onmogelijke hoek bij de cornervlag in één keer raak! 

In de slotfase van het duel zette Jong Ajax niet meer aan, de punten gingen zodoende mee in de bus terug naar Amsterdam. Een mooie eerste overwinning van het seizoen voor het team van Van der Gaag. 

FC Dordrecht - Jong Ajax 2-5 (2-3): 19. Schuurman 1-0, 26. Jensen 1-1, 33. Ekkelenkamp 1-2, 42. Lang 1-3, 45. Smith 2-3, 73. Kühn 2-4, 76. Lang 2-5.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Ter Heide, J. Timber, Pierie, Kemper, Ekkelenkamp (62. Taylor), Gravenberch, De Wit, Jensen (69. Kühn), Troaré (90. Brobbey), Lang.

Luister ook: Ajax Podcast #25: Mitchell van der Gaag
Bekijk ook: Taylor: 'Blij met de minuten, maar nog wennen'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots