Menu
Jong Ajax wint na gelijkspel toch Bronzen Stier

Jong Ajax wint na gelijkspel toch Bronzen Stier

Jong Ajax heeft na een 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven de derde periodetitel in de wacht gesleept. Kaj Sierhuis tekende in de eerste helft voor de 1-0, terwijl FC Eindhoven na rust iets sterker uit de kleedkamer kwam en de gelijkmaker aantekende. Omdat de uitslagen in de andere wedstrijden gunstig uitvielen was de periodetitel evengoed een feit.

Trainer Marcel Keizer beloonde Sierhuis ook voor zijn twee doelpunten tegen Achilles '29 met een basisplaats, en ruimde daarnaast basisplaatsen in voor Noussair Mazraoui en Justin Kluivert in de voorhoede. Abdelhak Nouri, een dag eerder nog actief tegen Legia Warschau, begon op de bank.

Overwicht Jong Ajax
Jong Ajax liet er vanaf de eerste minuut geen misverstand over bestaan dat het beslag wilde gaan leggen op de periodetitel. FC Eindhoven trok zich terug op eigen helft en Jong Ajax viel aan. Grote kansen kwamen er echter nog niet, een afgekeurd doelpunt van Sierhuis buiten beschouwing gelaten.

Kluivert verzorgde de assist voor de 1-0.
Kluivert verzorgde de assist voor de 1-0.
En Sierhuis maakte de treffer.
En Sierhuis maakte de treffer.
Donny van de Beek stuurt de bal de diepte in.
Donny van de Beek stuurt de bal de diepte in.

Toch weet je dit seizoen bij Jong Ajax op de Toekomst één ding: ooit valt het doelpunt wel. En ook nu was het even voor rust wederom Sierhuis die op de goede plek stond en de bal keihard achter doelman Ruud Swinkels schoot.

Sterker FC Eindhoven na rust
Na rust wilde Jong Ajax op dezelfde voet verder gaan, maar stond het plots 1-1. Rafael Uiterloo schoot via een rebound de bal achter Norbert Alblas. Jong Ajax liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en trok opnieuw ten aanval. Vooral uitblinker Justin Kluivert was een plaag voor de Brabantse defensie.


De 2-1 viel maar niet en met het inbrengen van Walian trachtte Keizer toch een beslissing te forceren. Het spel werd naarmate de wedstrijd vorderde ook iets fletser en het bleef oppassen voor de Eindhovense counters. Het bleef echter bij 1-1 en omdat achtervolger FC Volendam niet wist te winnen was de periodetitel uiteindelijk toch nog een prooi voor Jong Ajax.


Slordiger en slordiger
Trainer Marcel Keizer stak zijn teleurstelling na afloop van het gelijke spel niet onder stoelen of banken: ,,Dat we die periodetitel winnen interesseert me niet zoveel, ik vind het belangrijker dat we een goede wedstrijd spelen. We begonnen nog wel aardig maar het werd later slordiger en slordiger. Waar het door komt weet ik niet, sommige jongens oogden wat vermoeid."

,,Voor het voetbal wat wij willen spelen moet iedereen fris zijn. Ik denk dat wij over de gehele competitie één van de teams zijn die goed voetbal laten zien, maar helaas hebben we dat vanavond níet gedaan. We hebben weliswaar de periodetitel gewonnen, maar dit gelijkspel voelt als een verlies. Bij Ajax willen we namelijk elke wedstrijd winnen."

Mister Ajax, @Sjaak_Swart8, overhandigt Jong Ajax de Bronzen Stier als kampioen van de derde periode! 💪🔥 pic.twitter.com/T3dpyv4rHe

— AFC Ajax (@AFCAjax) 24 februari 2017


Jong Ajax - FC Eindhoven (1-0), 37. Sierhuis 1-0, 52. Uiterloo 1-1


Opstelling Jong Ajax: Norbert Alblas, Deyovaisio Zeefuik (22. Terry Lartey-Sanniez), Matthijs de Ligt, Leon Bergsma, Damil Dankerlui, Carel Eiting, Frenkie de Jong (46. Abdelhak Nouri, 78. Walian), Donny van de Beek, Justin Kluivert, Kaj Sierhuis, Noussair Mazraoui

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Proshots/Kai in'tVeen