Menu

Jong Ajax wint nuttig oefenduel met 2-0

Jong Ajax heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Argon met 2-0 gewonnen. Bij de beloften deden Fred Grim, Yakubu, Cedric van der Gun en Pius Ikedia mee om wedstrijdritme op te doen.

Afgelopen maandag werd de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong Utrecht van het programma geschrapt, waardoor er ruimte ontstond voor een oefenduel. Tegenstander was Argon uit Mijdrecht.

Zoals meestal in de oefenwedstrijden was de uitslag niet belangrijk, maar ging het voor het hele team meer om wedstrijdritme op te doen. Volgende week wordt namelijk een pittige week voor Jong Ajax met drie wedstrijden: maandag Twente uit, donderdag de Amstel Cup kwartfinale tegen Stormvogels en maandag 11 februari de kwartfinale in het bekertoernooi voor tweede elftallen tegen De Graafschap 2.

,,De eerste helft speelde zich alleen op de helft van Argon af", analyseerde trainer Jan Olde Riekerink. ,,Het enige nadeel bij ons was dat er de laatste 20 meter zo slordig wordt gespeeld. Dat gebeurt ons wel vaker. Maar we hadden een gigantisch veldoverwicht."

Dat overwicht werd niet tot uitdrukking gebracht in de score. Het doelpunt van Kwame Quansah was de enige uit de eerste helft, 1-0.

,,In de tweede helft zette Argon meer druk", aldus Olde Riekerink. ,,En maakte het ons iets moeilijker. Tot kansen leidde dat echter niet. Bij ons deden drie A-junioren mee in de tweede helft, Wesley Sneijder, Jussi Kujala en Michael Krohn-Dehli"

Pius Ikedia, Cedric van der Gun en Steven Pienaar werden gewisseld. Gabriël Mofokeng is terug uit Zuid-Afrika, waar hij met de nationale ploeg onder de 23 jaar een vijf landen toernooi speelde. Hij kwam gisteren echter nog niet in actie.

Het tweede doelpunt van de avond kwam op naam van Jason Culina, de Australiër die in de gewonnen Amstel Cup wedstrijd tegen FC Twente door een prachtige goal de verlenging afdwong.