Menu
Jong Ajax wint oefenduel in Katwijk

Jong Ajax wint oefenduel in Katwijk

Jong Ajax heeft donderdagavond zijn derde oefenduel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij vv Katwijk, dat uitkomt op het hoogste amateurniveau, zegevierde de ploeg van Michael Reiziger met 1-2 door goals van Zian Flemming en Robert Muric.

Jong Ajax won eerder van de VVCS (3-2) en ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Beerschot Wilrijk. Op bezoek bij Katwijk kwamen de Ajacieden vlot op voorsprong via Flemming, de topscorer van de voorbereiding. Hij was tot dusver in alle duels doeltreffend en strafte ditmaal slecht verdedigingswerk bij de opponent met een stiftje af.

Stormachtig begin
De Amsterdammers waren in de openingsfase superieur, maar verzuimden de score verder op te voeren. Doelman De Vries redde op inzetten van Flemming en Ché Nunnely. Vlak voor het verstrijken van het halfuur werd Katwijk tweemaal dreigend, maar tot een goal leidde het niet.

Halverwege wisselde Reiziger vier keer en één van de nieuwkomers, Muric, was direct in de eerste minuut doeltreffend. Het antwoord van Katwijk kwam echter snel in de vorm van de aansluitingstreffer. De stormachtige openingsfase werd in het vervolg van de tweede helft niet meer gevolgd door meer goals, ondanks nog een grote kans voor beide ploegen.

Scoreverloop: 7. Flemming 0-1, 46. Muric 0-2, 47. Tervoert 1-2

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren (46. Kieboom), Schouten, Matusiswa, Sidoel, Kemper, Bijleveld, D. de Wit, Boultam (46. Bakboord, 62. Lartey Sanniez), Nunnely (46. Muric), Flemming, Lang (46. M. de Wit)

Tekst en foto: Ajax.nl