Menu
Jong Ajax wint oefenduel van Telstar

Jong Ajax wint oefenduel van Telstar

Jong Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Telstar dinsdagmiddag gewonnen met 3-0. De ploeg van trainer Marcel Keizer oogde fris en liet aanvallend sterk voetbal zien. Vaclav Cerny en Robert Muric zorgden voor de Ajax-treffers.

Telstar werd gedurende de eerste helft van de wedstrijd flink achteruit gedrukt door het ambitieuze Ajax, dat langs de flanken de aanval op bleef zoeken. In de 14de minuut kreeg Vaclav Cerny de eerste kans voor Ajax. De jonge Tsjech schoot met kracht, maar de doelman van Telstar voorkwam een vroege achterstand. Nog geen tien minuten later zorgde Robert Muric vervolgens voor de eerste treffer van de wedstrijd: 1-0.

Ook Abdelhak Nouri liet zich zien met een fraaie actie. Zijn inzet belandde echter op de paal. Na 35 minuten viel de tweede goal van de middag. Cerny schoot mooi diagonaal binnen vanaf links. 

Na rust hield Jong Ajax de controle. Cerny bepaalde halverwege de tweede helft met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 3-0. Telstar kwam niet verder dan een bal tegen de lat.

Op maandag 8 augustus speelt Jong Ajax in eigen huis de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Emmen.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik (71. Bergsma), Lartey-Sanniez, Eiting, Savastano (60. Mazraoui), De Jong, Muric, Clement, El Idrissi (60. Dekker), Nouri, Cerny

Wissels:
Groothuizen, D. Gudelj

Scoreverloop: 
20. Muric 1-0, 35. Cerny 2-0, 67. Cerny 3-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots