Menu

Jong Ajax wint ook Amstel Cup Beloften

Jong Ajax heeft maandagmiddag de op een geheime locatie gespeelde finale van de Amstel Cup voor Beloftenteams gewonnen. Jong Feyenoord werd met 3-2 verslagen. Dat betekent dat Jong Ajax de dubbel pakte en dat aanvoerder Jason Culina na afloop zowel de schaal als de beker in ontvangst mocht nemen.

,,De overwinning was terecht", zei John van 't Schip na afloop in een korte reactie. ,,Wij hebben goed gespeeld."

Desondanks kwamen zijn pupillen wel op een 1-0 achterstand door een misverstand in de verdediging. Maar Robin Muller van Moppes zette zijn ploeg naast Jong Feyenoord na een goede aanval via Jason Culina en Michael Krohn-Dehli.

De Deen zelf zorgde dat Jong Ajax na rust aan de leiding ging. Hij passte op Stanley Aboraa, kreeg de bal terug van de A-junior en schoot binnen, 2-1. De aangever van de tweede Ajax-goal bracht een kwartier voor tijd de marge op twee door de 3-1 te scoren.

Met nog tien minuten te spelen maakte José Valencia hands in het strafschopgebied en moest het veld verlaten. De penalty werd door Feyenoord benut. In de hectische tien minuten jaagde Feyenoord op de gelijkmaker, kreeg Ajax in de counter nog kansen, maar bleef het bij 3-2.