Menu
Jong Ajax wint ook tweede wedstrijd

Jong Ajax wint ook tweede wedstrijd

Jong Ajax heeft ook zijn tweede wedstrijd van de competitie gewonnen. Een 3-0 voorsprong (Mateo Cassierra en Robert Muric 2x) werd nog bijna teniet gedaan maar een geweldige goal van Dennis Johnsen maakte aan alle onzekerheid een eind: 4-2.

In de basisopstelling was door Michael Reiziger plaatsgemaakt voor keeper Kostas Lamprou, die zijn eerste wedstrijd in Ajax-shirt keepte. Ook Carel Eiting maakte zijn eerste officiële Ajax-minuten van het seizoen, op zijn vertrouwde 6-positie.

Spetterende openingsfase
De wedstrijd was nog geen minuut oud of Cassierra strafte slordig uitverdedigen van Fortuna af door de 1-0 te scoren. De Limburgers leken behoorlijk van slag door de vroege afstand, want tien minuten later leverde keeper Miguel Santos de bal zomaar in en kon Jong Ajax weer opstomen. Nu was het Muric die op aangeven van Cassierra kon scoren.

Kans op kans creëerde Jong Ajax, en vooral de schitterende poeier van 'Nous' Mazraoui had een beter lot verdiend dan het uiteenspatten op de lat. Oud-Ajacied Sunday Oliseh, thans hoofdtrainer van Fortuna Sittard, zag de Amsterdamse aanvalsgolven met lede ogen aan en wisselde al na 20 minuten om de boel recht te zetten. Fortuna kwam wel iets beter in de wedstrijd, maar heel veel gevaar kon het niet stichten.

Muric op stoom.
Muric op stoom.

Meer Limburgse dadendrang na rust
Fortuna kwam met andere intenties uit de kleedkamer en kreeg ineens kans op kans. Lamprou stond eerst in de weg, en zag aan de andere kant ook nog Muric de 3-0 scoren. De beslissing was dat zeker niet, want in enkele minuten tijd bracht Fortuna het verschil weer terug tot 1. De 3-2 zorgde voor nieuw vuur in de wedstrijd, want Jong Ajax moest toch echt een tandje bijschakelen.

Het slotakkoord was echter voor Johnsen, die zijn eerste Ajax-goal scoorde door de bal met een heerlijk stiftje achter doelman Santos te schieten. Door de overwinning heeft Jong Ajax na 2 wedstrijden nog steeds de volledige score.

Tevreden Reiziger
Reiziger toonde zich vanzelfsprekend tevreden met de overwinning: ,,We begonnen heel erg goed, en konden onszelf ook belonen met twee goals. Daarna ebt het een beetje weg, maar creëren we nog steeds heel veel kansen. Voor de rust hadden we eigenlijk al uit moeten lopen naar 3-0.''

'Als we controle hebben, creëeren  we kansen'

,,We begonnen de tweede helft absoluut niet goed. Na de 3-0 ging de spanning er een beetje af en zo hielpen we Fortuna terug in de wedstrijd. Ze gingen zichzelf oppeppen en het geloof kwam weer terug. Het was belangrijk dat we weer de controle kregen. Want als we controle hebben, creëeren  we kansen en daar moeten we als groep naartoe werken. Uiteindelijk resulteerde dat vandaag nog in de 4-2, een schitterende goal.''

Jong Ajax – Fortuna Sittard: 4-2 (2-0), 1. Cassierra 1-0, 12. Muric 2-0, 53. Muric 3-0, 58. Schuurs 3-1, 60. Semedo 3-2, 76. Johnsen 4-2

Jong Ajax: Kostas Lamprou, Darren Sidoel, Danhilo Doekhi, Léon Bergsma, Damil Dankerlui (61. Mauro Savastano), Carel Eiting (61. Teun Bijleveld), Noussair Mazraoui, Dani de Wit, Robert Muric, Mateo Cassierra, Dennis Johnsen (84. Mees de Wit)

Lees ook: Zelfkritische Johnsen: 'Nog niet 100 procent tevreden'

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: ProShots