Menu
Jong Ajax wint op Maritiem-toernooi

Jong Ajax wint op Maritiem-toernooi

Jong Ajax heeft donderdagavond de openingswedstrijd op het 32ste Den Helder Maritiemtoernooi met 0-2 gewonnen van het Helders Elftal, een streekteam van amateurvoetballers. Gino van Kessel maakte beide treffers.

Voor trainers Gery Vink en John Bosman is het een beetje improviseren met spelers omdat een groot aantal mee is naar Engeland op trainingskamp met Ajax 1. Daardoor had Vink zes jongens van de Zaterdag 1, van wie een aantal nog niet in training zijn.

Nieuwe aanwinst Ilan Boccara maakte zijn debuut in het Ajax-shirt. De jonge verdedigende middenvelder mocht een half uur spelen en maakte zijn opwachting in het basisteam. Na een half uur verving amateur Kevin de Visser hem.

,,Ik ben zeer tevreden over de instelling van de spelers", blikte Vink kort terug. ,,We speelden niet groots, maar we hebben dan ook een beetje een rommelige groep; we moesten schrapen om een compleet team bijelkaar te krijgen en sommigen mogen nog geen hele wedstrijd spelen."

Het toernooi gaat zaterdag verder. Om 17.00 uur spelen Jong Ajax en het eerste elftal van Roda JC tegen elkaar. Roda JC won de eerste wedstrijd met 0-1 van FC Brussels. Ook dan doet Vink het met de groep die donderdag tegen het Helders Elftal in actie kwam.

De opstelling van Jong Ajax tegen het Helders team was als volgt:
Schmitz; Nieuwpoort, Sporkslede, Van der Molen, Busse; Boccara (30. De Visser), De Kamps (60. Van Zoolingen), Bonevacia; Gravenberch (46. Melvin de Groot), Van Kessel, Gava (75. Vellema)

Tekst en foto: Ajax.nl