Menu
Jong Ajax wint Talents Cup

Jong Ajax wint Talents Cup

Jong Ajax heeft in Wormerveer het internationale toernooi om de Talents Cup gewonnen. De ploeg van Adri Koster verzekerde zich van de eindwinst door Jong Liverpool met 1-0 te verslaan.

Van der Heijden kopt raak uit een corner. Van der Heijden kopt raak uit een corner.

Uitblinker Jan-Arie van der Heijden maakte in de 26ste minuut de eerste en enige treffer van de wedstrijd tegen de Engelsen. De middenvelder kopte raak uit een corner van Chakib Tayeb.

Ajax en Liverpool, die beiden hun eerste wedstrijd wonnen in het toernooi, deden zaterdag niet heel veel voor elkaar onder. Ajax had in de eerste helft het beste van het spel, maar Liverpool (met oud-Ajacied Jordy Brouwer) was in de tweede 45 minuten een paar keer dicht bij de gelijkmaker. De jonge Amsterdammers speelden de wedstrijd knap uit en pakten zo hun eerste prijs van het seizoen. Een individuele prijs was er ook nog. Javier Martina werd uitgeroepen tot beste aanvaller van het toernooi. Trainers Adrie Koster en Aron Winter kunnen tevreden zijn.

De jonge Ajacieden juichen na de treffer van Van der Heijden. De jonge Ajacieden juichen na de treffer van Van der Heijden.
Jordy Brouwer speelde een goede wedstrijd voor Liverpool, maar kwam niet tot scoren. Hij gaf zijn oude ploeggenoten van Ajax na afloop complimenten. ,,Ajax is beter geworden." Jordy Brouwer speelde een goede wedstrijd voor Liverpool, maar kwam niet tot scoren. Hij gaf zijn oude ploeggenoten van Ajax na afloop complimenten. ,,Ajax is beter geworden."
Javier Martina werd uitgeroepen tot beste aanvaller van het toernooi. Javier Martina werd uitgeroepen tot beste aanvaller van het toernooi.