Menu
Jong Ajax wint van Ter Leede

Jong Ajax wint van Ter Leede

Jong Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd, voordat maandag de Eredivisie van start gaat, gewonnen. In Sassenheim versloeg de ploeg van trainer Adrie Koster Ter Leede met 3-0.

Dankzij twee goals van Renaldo Jongebloet en een van Jordy Schell won Jong Ajax met 3-0 van Ter Leede. Dankzij twee goals van Renaldo Jongebloet en een van Jordy Schell won Jong Ajax met 3-0 van Ter Leede.

,,Het was een goede oefenwedstrijd", sprak trainer Koster tevreden na afloop van het met 3-0 gewonnen duel. Koster kon niet beschikken over de eerder vandaag aan Ajax 1 uitgeleende spelers Daley Blind, Toby Alderweireld, Calvin Mac Intosh, John Goossens, Daylon Claasen en Darko Bodul. Zij hadden 's ochtends een grote onderlinge partij gespeeld met Ajax 1.

In de eerste helft was Ajax de betere ploeg en kreeg het diverse mogelijkheden om een grote voorsprong te nemen bij rust. Het bleef 'slechts' 2-0 voor de Amsterdammers, die in de dertiende minuut via Renaldo Jongebloet op 1-0 kwamen. In de 25ste minuut scoorde Jordy Schell 2-0. ,,We hebben leuke aanvallen laten zien en veel kansen gecreƫerd, maar niet vaker gescoord", zei Koster.

,,Na de rust ging het ietsje minder", had Koster geconstateerd. ,,Maar het was een leuke oefenpot." Een minuut voor tijd zette Jongebloet de eindstand van 3-0 op het scorebord. Jong Ajax start maandag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord.

Opstelling Jong Ajax: Roy Ouwerkerk; Nathaniel Will, Laurent Delorge (46. Lorenzo Burnet), Bryan Ottenhoff, Christian Supusepa; Vlatko Lazic (60. Nick Koppers), Jordy Schell, Danilo (46. Michael Krohn-Dehli); Stanton Lewis, Renaldo Jongebloet, Albert Luque (46. Edgar Manucharyan)