Menu

"Jong Ajax wordt kampioen"!

Morgenavond speelt Jong Ajax de topper tegen Jong Heerenveen. Deze wedstrijd wordt erg spannend, want Ajax staat derde, achter Heerenveen. Jussi Kujala, de 20-jarige fin, denkt dat het een moeilijke wedstrijd wordt.

Hoe lang voetbal jij al bij Ajax?
"Ik voetbal nu 3,5 jaar bij Ajax. Hiervoor voetbalde ik bij Tampere United, de voetbalclub in mijn geboorteplaats."

Hoe ben jij bij Ajax terecht gekomen?
"Ik ben tijdens een interlandwedstrijd gescout door iemand van Ajax. Toen mocht ik 10 dagen op stage komen in de herfst. Een paar maanden later kwam ik al naar Nederland. Ik heb de eerste 2 jaar in een fantastisch gastgezin gewoont. Ze waren heel erg aardig! Het was ook erg fijn dat zij een zoon hebben die 2 jaar ouder is dan ik. Dat was dus heel erg gezellig."

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?
"Ik was ongeveer 7 jaar oud toen ik met mijn twee oudere broers, Mikko en Matti, altijd in het park ging voetballen. Kort daarna ging ik ook echt bij een club voetballen."

Doe je aan nog meer sporten, behalve voetbal?
"Ik heb tot mijn 15de ook aan ijshockey gedaan. Het ijshockeyseizoen loopt niet gelijk met het voetbalseizoen, dus dat kwam mooi uit. Maar op een gegeven moment werd het echt te druk".

Jussi Kujala denkt dat het een moeilijke wedstrijd wordt tegen Jong Heerenveen Jussi Kujala denkt dat het een moeilijke wedstrijd wordt tegen Jong Heerenveen

Morgen staat Jong Heerenveen op het programma. Wordt het een moeilijke wedstrijd?
"Ja, dat denk ik wel. Ze staan op de 2e plaats, 2 punten boven ons. We moeten dus winnen om bij de top te blijven."

Wie gaat er kampioen worden in de Beloftencompetitie?
"Jong Ajax natuurlijk!"