Menu

Jong Ajax zegeviert op Hilversumtoernooi

Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd van het Hilversumtoernooi met 2-0 gewonnen. Tegenstander was Jong Vitesse, dat Jong Ajax komende vrijdag weer treft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Doelpunten werden gescoord door Jason Culina en Fred Benson. John Heitinga speelde de hele wedstrijd, terwijl Nigel de Jong een helft werd ingezet. In de finale neemt Ajax zaterdag de plaats over van Jong Ajax, dat zich voorbereidt op de Amstel-Cupwedstrijd tegen IJsselmeervogels.

Jong Ajax speelde een goede eerste helft, had trainer John van 't Schip gezien. ,,We zaten er kort op en gaven Vitesse weinig ruimte. Hoewel we veel balbezit hadden, waren we echter lang niet altijd in staat de vrije man te vinden."
Het overwicht resulteerde in de veertigste minuut wel in een doelpunt van Jason Culina, die ook voor dinsdag in het bekerduel tegen IJsselmeervogels de beoogde spits is.

Met drie wissels na de rust, Fred Benson voor Culina, die wat lichte klachten had, Jerold Promes voor Nigel de Jong, die van Ronald Koeman een helft mocht spelen en Walker - terug van vaderschapverlof - voor Rasmus Lindgren, liep het minder dan in de eerste helft. Dat wil niet zeggen dat het aan de wissels lag of dat alle kracht in de eerste helft was verspeeld, maar Vitesse had meer grip op de wedstrijd. Toch kreeg Ajax nog de betere mogelijkheden, waarbij Etienne Esajas en Benson het vizier niet altijd op scherp hadden staan. Het was desalniettemin Fred Benson die de marge verdubbelde. Net voor de drinkpauze, die halverwege elke helft werd ingelast, scoorde de spits 2-0.

Daardoor speelt Ajax zondag de finale, maar dat is niet het team dat zaterdag in actie kwam. Zaterdag 1 neemt de plaats in van de mannen van Van 't Schip en Marco van Basten. Zij bereiden zich vanaf morgen voor op het bekerduel tegen IJsselmeervogels. ,,Dat is contractueel zo afgesproken met de toernooicommissie. Bob de Klerk zal de coach zijn en van mijn team zullen twee of drie spelers het elftal aanvullen. IJsselmeervogels is voor ons belangrijker", aldus Van 't Schip.

Opstelling Jong Ajax:
Moisander, Heitinga, De Jong (46. Promes), Vermaelen, Rustenberg, Krohn-Dehli, Lindgren (46. Walker), Muller van Moppes, De Ridder, Culina (46. Benson), Esajas

Jong Vitesse
Jevric, Nesselaar, Groeneveld, Davids, Azoum, Dors, Lansana, De Meersman ('67 Biya), Zongo ('70 Pastoors), Fafiani en Ahahaoui.