Menu
Jong Ajax zet goede reeks voort

Jong Ajax zet goede reeks voort

Jong Ajax heeft zijn goede reeks in de Jupiler League voortgezet. Na de 4-1 zege op VVV Venlo en de 1-1 tegen koploper FC Dordrecht boekte de ploeg van Fons Groenendijk opnieuw een knap resultaat. Op Het Kasteel werd Sparta met 2-4 verslagen.

Jong Ajax beschikte zondag over weinig spelers van het eerste elftal. Topscorer Lesly de Sa, Ricardo Kishna, Stefano Denswil, Lucas Andersen en Jairo Riedewald zaten allen bij de selectie van Frank de Boer voor de wedstrijd tegen AZ (3-0 winst). Toch kwam het elftal van oud Spartaan Fons Groenendijk goed voor de dag. ,,We wisten dat het rommelde bij Sparta, dus we wilden ze meteen onder druk zetten. Dat lukte. We kwamen vroeg op voorsprong via een prachtig doelpunt van Dejan Meleg. We waren eigenlijk ‘heer en meester’ en werden zelfs een beetje nonchalant.”

Dejan Meleg verdubbelde de score in de 58ste minuut vanaf de penaltystip. In de laatste tien minuten vielen nog vier doelpunten. Sparta, dat speelde met oud-Ajacieden Nourdin Boukhari en Donovan Slijngard in de basis, maakte in de 82ste minuut de aansluitingstreffer. ,,Toen maakten we het onszelf toch nog even lastig, gelukkig scoorden wij ook meteen weer.” Die 1-3 werd gemaakt door Abdel Malek El Hasnaoui, een van de uitblinkers volgens Groenendijk. Vlak voor tijd kwamen ook nog Sam Hendriks (1-4) en Sparta-middenvelder Jaime Bruinier (2-4) tot scoren. Groenendijk: ,,Een mooi resultaat, je wint niet zomaar bij Sparta. Een verdiende zege, we voetbalden gewoon goed. We beginnen gewend te raken aan het fysieke spel in de Jupiler League. We leren veel en het is leuk om te zien dat sommige jongens weer komen bovendrijven.”

Opstelling: Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Van den Boomen, Kuipers; Bazoer (75. Keskin), El Hasnaoui (87. De Bondt), Lobotka, Becker (73. Hendriks), Meleg, Sana.
Wissels: Martina, Wang, Sporkslede.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen