Menu
Jong Ajax zet goede stap richting titel

Jong Ajax zet goede stap richting titel

Jong Ajax heeft in de topper in de Beloftencompetitie glansrijk gewonnen van Jong FC Twente. De Amsterdammers besloten de vermakelijke en doelpuntrijke voetbalavond met een 5-1-overwinning.

Javier Martina behoorde tot de uitblinkers bij Jong Ajax. De linksbuiten was bij vlagen ongrijpbaar. Javier Martina behoorde tot de uitblinkers bij Jong Ajax. De linksbuiten was bij vlagen ongrijpbaar.

Met de klinkende overwinning doet Jong Ajax vooral prima zaken in de Eredivisie voor Beloftenelftallen. De Amsterdammers nemen verder afstand van hun naaste belager uit Enschede. Jong FC Twente, de nummer twee op de ranglijst, moet nu maar liefst negen punten goedmaken op de ploeg van trainer Adrie Koster. Jong FC Twente speelde tot nu toe wel een wedstrijd minder.
,,We hebben vanavond opnieuw een goede stap richting kampioenschap gezet’’, concludeerde Koster met een glimlach. ,,Het kampioenschap is ons doel en daar moeten we voor gaan. Jong FC Twente kan natuurlijk nog wel terugkomen tot zes punten. Maar als je zeven wedstrijden voor het slot van de competitie negen punten voorstaat, dan mag je het uitspreken dat je voor de titel gaat.’’
Aanvoerder Daley Blind vocht vele pittige duels uit met de Tukkers. Aanvoerder Daley Blind vocht vele pittige duels uit met de Tukkers.

Jong Ajax kwam geen moment in de problemen tegen Jong FC Twente. Wie vooraf de opstelling van Jong Ajax zag, had ook eigenlijk niet anders verwacht. De thuisploeg bestond in zijn geheel uit spelers die dit seizoen al minimaal een wedstrijd speelden in Ajax 1.
,,We waren het daarom ook aan onze stand verplicht om iets te laten zien vanavond’’, vervolgde Koster. ,,We begonnen ook goed en hebben heel gretig gespeeld. Maar uiteindelijk moet je het dan altijd nog wel laten zien natuurlijk. We zijn uiteindelijk ook niet vergeten om ook aan ons doelsaldo te werken.’’
Na een overtreding op Javier Martina hielp Kennedy Jong Ajax uit een strafschop aan een 1-0-voorsprong. Martina speelde tegen de Tukkers een van zijn betere wedstrijden. De linksbuiten was bij vlagen ongrijpbaar voor zijn tegenstander Niek Davina. De back kon de Ajacied soms alleen met een overtreding stoppen.
Daley Blind feliciteert zijn ploeggenoot Toby Alderweireld met zijn treffer. Daley Blind feliciteert zijn ploeggenoot Toby Alderweireld met zijn treffer.

Tien minuten later verdubbelde Toby Alderweireld de voorsprong. De Belg schoot ietwat gelukkig, via het been van een tegenstander, raak: 2-0. Eerder was de mee opgestoomde Daley Blind al gevaarlijk in het doelgebied van keeper Cees Paauwe. De aanvoerder van Jong Ajax liep zich uiteindelijk vast op de uitgekomen doelman. Blind tekende maandag een contract dat hem tot en met 30 juni 2013 aan zijn club bindt. Luttele uren na de bekrachtiging van zijn nieuwe contract, bekroonde Blind de voor hem bijzondere dag dus bijna met een treffer.
Jong FC Twente kreeg ook geen kans om zich terug te knokken in de wedstrijd. Met vaak mooie, soms zelfs frivole voetbalstaaltjes, bleven de Amsterdammers jagen op extra treffers. Na de treffer van Darko Bodul (de spits tekende met een droge knal voor zijn tiende doelpunt van het seizoen), wist ook Jeffrey Sarpong Paauwe te kloppen.
Ismaïl Aissati bracht Jong Ajax op een 5-0-voorsprong. De middenvelder schoot op fraaie wijze raak. Ismaïl Aissati bracht Jong Ajax op een 5-0-voorsprong. De middenvelder schoot op fraaie wijze raak.

Ismaïl Aissati nam de fraaiste treffer voor zijn rekening. De aanvallende middenvelder bezorgde zijn ploeg met een subliem afstandsschot een riante 5-0-voorsprong. Evander Sno zag een inzet niet veel later via de paal uit de doelmond caramboleren. ,,Hij zat er lekker in’’, blikte Aissati met een brede glimlach terug op zijn treffer. De middenvelder knokte zich dit seizoen terug van een langdurige knieblessure en is inmiddels weer enige weken volledig fit. De Ajacied moet nog wat extra wedstrijdritme opdoen. ,,Voor mij is het daarom nu het belangrijkste om veel wedstrijden te spelen. Deze overwinning en mijn doelpunt geven me een goed gevoel. We zijn weer wat dichter bij het kampioenschap. Hopelijk staan we aan het einde van dit seizoen met een prijs in onze handen.’’
In de slotfase deed verdediger Joran Pot nog iets terug namens de ploeg van trainer Cees Lok. Het tegendoelpunt was niet veel meer dan een speldenprikje. ,,We hadden vanavond misschien meer doelpunten moeten maken’’, analyseerde Koster. ,,Maar al met al ben ik tevreden over het spel en het resultaat.’’
Spits Darko Bodul maakte tegen Jong FC Twente zijn tiende treffer van het seizoen. Spits Darko Bodul maakte tegen Jong FC Twente zijn tiende treffer van het seizoen.


Kennedy speelde een helft als rechtsbuiten. De Zweed werd in de rust gewisseld voor Nathaniël Will. Kennedy speelde een helft als rechtsbuiten. De Zweed werd in de rust gewisseld voor Nathaniël Will.
Bruno Silva speelde een degelijke wedstrijd als rechtsback. Bruno Silva speelde een degelijke wedstrijd als rechtsback.