Menu

Jong Ajax zonder Van der Lem verliest

Jong Ajax heeft zijn eerste punten lagen liggen in de Beloftencompetitie. In het Arke stadion werd van Jong Twente verloren met 2-0. Coach Gerard van der Lem moest vanwege een griepje achterblijven, Ruud Krol nam de honeurs waar.

Met een B-speler en drie spelers uit de A-jeugd van Ajax in de selectie, reisden de reserves af naar Enschede.

De thuisploeg probeerde het de Amsterdammers vanaf het begin moeilijk te maken. De Twentse ploeg was gewaarschuwd door de doelpuntrijke overwinningen van de Amsterdammers. De Twentenaren probeerden elke opbou van de gasten te verstoren. Toch had Ajax het beste van het spel. Na twintig minuten echter scoorde Van der Paar namens Twente de openingstreffer.

Ajax bleef aandringen, maar kon niet tot uitgespeelde kansen komen. Voor rust had Stefano Seedorf de beste kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder trof geen doel door het goede keepwerk van de tegenstander.

Na rust veranderde niet veel in het spelbeeld. Naarmate de wedstrijd en daarmee de tijd verstreek, bleef Ajax aandringen op de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd had Sneijder die moeten scoren, maar ook hij verzuimde. Tenslotte was het Twente dat in de slotfase nog een keer scoorde. Babb zette voor na een counter, Collins John tikte makkelijk binnen. Hij bepaalde de eindstand op 2-0.

Gelegenheidstrainer Ruud Krol vatte het duel na afloop kort samen: ,,Het was niet slecht, maar slordig".

Jong Ajax blijft ondanks het verlies de koploper in de Beloftencompetitie met 12 punten uit 5 wedstrijden. Twente volgt samen met RKC op twee punten.