Menu
Jong Denemarken uitgeschakeld op EK

Jong Denemarken uitgeschakeld op EK

Jong Denemarken is uitgeschakeld op het EK voor spelers tot 21 jaar. In Aalborg leden de Denen een fatale 3-1 nederlaag. Christian Eriksen en Nicolai Boilesen hadden allebei een basisplaats, maar ook de Ajacieden konden de uitschakeling niet voorkomen. De Denen van bondscoach Keld Bordinggaard besluiten de groepsfase met een teleurstellende laatste plek.

Eriksen en Boilesen speelden de hele wedstrijd. Denemarken maakte een zenuwachtige indruk in de laatste poulewedstrijd van het toernooi dat de Deense beloften voor eigen publiek speelden.
Denemarken verloor zijn openingswedstrijd eerder al met 0-1 van Zwitserland. Wit-Rusland werd vervolgens met 2-1 verslagen.

Voor IJsland scoorde AZ´er Kolbeinn Sigthórsson in de 58e minuut de 1-0. Enkele minuten later werd het zelfs 2-0. Denemarken kreeg na 2-0 achterstand wel kansen en scoorde negen minuten voor het einde ook de 2-1. Het enerverende duel werd in de blessuretijd beslist door een prachtige treffers van de IJslanders. Heel veel schieten de IJslanders niet op met de overwinning. Net als de Denen is ook IJsland uitgeschakeld.

Tekst en foto: Ajax.nl