Menu

Jong Oranje bereikt nieuw dieptepunt

Aan de lijdensweg van Jong Oranje onder bondscoach Wim Koevermans komt maar geen einde. De jeugdinternationals beleefden vrijdagavond op bezoek bij Wit-Rusland opnieuw een afgang: 2-1. Na die nederlaag kan het belofteteam zich definitief niet meer plaatsen voor het Europees kampioenschap waar uiteindelijk vier tickets voor de Olympische Spelen volgend jaar zomer in Athene zijn te verdienen. Ajacied Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd mee. Wesley Sneijder haakte eerder deze week geblesseerd af.

Jong Oranje haalde uit de vijf gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden slechts twee punten. Ook de oefenwedstrijden tegen Zuid-Korea en Duitsland gingen kansloos verloren. De sfeer binnen de ploeg wordt slechter en slechter.

In de aanloop van het duel tegen Wit-Rusland klaagden enkele spelers over de bondscoach en het gedrag van enkele ploeggenoten. Jong Oranje eindigde het verloren duel met negen spelers. Jongen van Roda JC kreeg al in de vijftigste minuut de tweede gele kaart van de wedstrijd. Dingsdag moest in blessuretijd met een rode kaart kaart vertrekken omdat hij naar een tegenstander sloeg.

Verdediger Leiwakabessy opende in de 55ste minuut ongewild de score. Hij passeerde zijn eigen doelman Zwarthoed. Biagenski verdubbelde de voorsprong in de 86ste minuut waarna invaller Kolk in de 87ste minuut de eindstand bepaalde: 2-1.

Opstelling Jong Oranje: Zwarthoed; Bouhlarouz, Van Boxel, Dingsdag en Leiwakabessy (80. Bodde); De Jong, Hersi (60. Kolk) en Garritsen; Oost (68. Fleur), Putter en Jongen.

Bron: ANP

Ook de beloften van Belgiƫ - met Jelle van Damme in de selectie - verloren hun uitwedstrijd met 2-1 van Bulgarije.