Menu
Jong Oranje deelt punten met Jong Duitsland

Jong Oranje deelt punten met Jong Duitsland

Ajax was hofleverancier voor het Jong Oranje dat dinsdagavond in Meppen oefende tegen Jong Duitsland. Oranje leek op de winst af te steven en hoewel Kenneth Vermeer de strafschop in de slotminuut nog keerde, ging de rebound alsnog raak, 2-2.

Kenneth Vermeer, Robbert Schilder en Ryan Babel begonnen in de basis van Jong Oranje. Aan Duitse kant stond voormalige Ajacied Nando Rafael in de spits. De Europees kampioen van afgelopen zomer kwam via Julian Jenner op voorsprong. Duitsland trok de stand gelijk en diep in de tweede helft, Babel was vervangen door Elia, kreeg Tim Vincken een strafschop mee. Elia greep de buitenkans met beide handen aan.

Met goede reddingen hield Kenneth Vermeer zijn ploeg op voorsprong, maar hij moest in de slotminuut toch capituleren. In eerste instantie stopte hij de strafschop nog, maar omdat hij geen hulp kreeg van zijn verdedigers was de rebound voor Duitsland en zo werd het 2-2.

Voor Ryan Babel was het zijn debuut in Jong Oranje. De Ajacied werd op jeugdige leeftijd direct opgeroepen voor het grote Oranje en sloeg aanvankelijk Jong Oranje over.

Opstelling Jong Oranje:
Kenneth Vermeer; Dwight Tiendalli (46, Gianni Zuiverloon), Ryan Donk, Arnold Kruiswijk, Jeroen Drost; Robbert Schilder (70, Henrico Drost), Ismail Aissati (59, Wout Brama), Ricky Kruys; Julian Jenner (81, Fred Benson), Ryan Babel (70, Eljero Elia), Otman Bakkal (46, Tim Vincken)