Menu
Jong Oranje dichter bij EK 2011

Jong Oranje dichter bij EK 2011

Jong Oranje heeft woensdag een belangrijke stap gezet richting deelname aan het EK van 2011. De ploeg van bondscoach Cor Pot verzekerde zich met een 3-0 zege op Jong Liechtenstein van de eerste plek in de kwalificatiegroep. Jong Oranje plaatst zich daarmee voor de play-offs voor het EK dat in Denemarken wordt gehouden. Daley Blind speelde de hele wedstrijd mee bij Jong Oranje. Sulejmani en Alderweireld speelden met Jong Servië en Jong België.

Falkenburg, Toornstra en Dost scoorden in Vaduz namens het 'kleine' Oranje. Concurrent Jong Spanje speelde met 1-1 gelijk tegen Jong Finland. De play-offs voor deelname aan het EK van 2011 in Denemarken worden gespeeld op 9 en 13 oktober.

Jong Oranje:

Krul; Janmaat (63. Kieftenbeld), Viergever, Blind, Van Aanholt, Gorter, Strootman, Falkenburg, Goossens, Luuk de Jong (63. Dost), Nijland (16. Toornstra).

Miralem Sulejmani was minder succesvol met Jong Servië. De woensdag aan West Ham United verhuurde Ajacied verloor met 2-1 van Jong Slowakije. Sulejmani was negentig minuten van de partij in de kwalificatiewedstrijd voor play-offdeelname. De Serven bezetten de derde plek in groep 7. Jong Kroatie voert de poule aan, twee punten voor de Slowaken.

Toby Alderweireld stond ook negentig minuten in het veld bij Jong België. De uitwedstrijd tegen Jong Frankrijk werd in het Stade de la Rabine winnend afgesloten. Benjamin Mokulu nam de enige treffer van de avond voor zijn rekening. De Belgische Beloften delen de eerste plek met een gelijk aantal punten met Jong Oekraïne. De Oekraïners speelden tot nu toe wel een wedstrijd minder dan de Belgen.

Tekst en foto: Ajax.nl