Menu
Jong Oranje Europees kampioen!!

Jong Oranje Europees kampioen!!

Jong Oranje heeft voor het tweede jaar op rij de Europese titel veroverd. In Groningen was de ploeg van aanvoerder Hedwiges Maduro met 4-1 te sterk voor Servië. Uitblinker Ryan Babel maakte de tweede treffer voor Nederland.

Onder leiding van een uitstekend spelende Babel en aanvoerder Maduro werden de Serviërs vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet. Het publiek in de uitverkochte Euroborg hoefde niet lang te wachten op de openingstreffer. Daniël de Ridder gaf in de twintigste minuut vanaf de rechterkant een magnifiek passje op Otman Bakkal, die de bal in de stromende regen knap achter de Servische doelman werkte. Na de openingstreffer had Bakkal Oranje op 2-0 kunnen zetten, maar hij schoot van dichtbij te slap op doel. Ook De Ridder kreeg een grote kans om de score te verdubbelen. De oud-Ajacied mikte in de 20ste minuut vrij voor het doel over. Oranje bleef de eerste 45 minuten mede dankzij de controlerende kwaliteiten van Maduro de beste ploeg op het veld, al was Servië na ruim een half uur dicht bij de gelijkmaker toen Aleksandar Kolarov de bal uit een vrije trap op de paal schoot.

Servië zette na de pauze even aan, maar na tien minuten werd het Babel-time. Eerst schoot hij, op aangeven van De Ridder, de 2-0 binnen. Vlak daarna kreeg de Serviër Kolarov zijn tweede gele kaart na een overtreding op de Ajacied. Weer even later bediende Babel op voortreffelijk wijze Maceo Rigters, die de 3-0 maakte en zich tevens verzekerde van de titel topscorer van het toernooi. En in de 70ste minuut was het nog niet gedaan met Babel. Hij werd neergelegd in het strafschopgebied en kreeg een penalty toegewezen. Dat hij die miste en dat Servië via een kopbal van invaller Mrdja nog de 3-1 maakte leek hem weinig te deren: hij bleef ontzettend gevaarlijk voor het Servische doel. Invaller Luigi Bruins trakteerde het Oranje-legioen vlak voor tijd nog op de 4-1. Op aangeven van De Ridder (zijn derde assist!) schoot hij binnen. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los bij de Oranje-selectie, waar natuurlijk ook Kenneth Vermeer en Robbert Schilder deel van uit maakten. Dat Babel werd uitgeroepen tot man of the match zal niemand op de tribune hebben verbaasd.

FOTO'S PRO SHOTS