Menu
Jong Oranje gelijk tegen Frankrijk

Jong Oranje gelijk tegen Frankrijk

Jong Oranje heeft in Toulouse de oefenwedstrijd tegen Jong Frankrijk met 1-1 gelijkgespeeld. Bij Oranje startten vier Ajacieden in de basis: Mickey van der Hart, Stefano Denswil, Mike van der Hoorn en Davy Klaassen.

Van der Hart speelde alleen de eerste helft tegen Jong Frankrijk. Het leek erop dat hij tijdens zijn 45 minuten de nul zou houden tegen Les Bleus, maar vlak voor rust lukte het de Fransen toch hem te passeren. Paul-Georges Ntep da Madiba zette Frankrijk uit de counter op 1-0. Jong Oranje kwam in de 60ste minuut op 1-1 via Tonny Vilhena. Dat was meteen de eindstand van de wedstrijd. Van der Hoorn en Klaassen (die tegen Frankrijk in de spits speelde) maakten de 90 minuten vol, Denswil maakte in de 78ste minuut plaats voor Terence Kongolo.

Nederland o/19 is uitgeschakeld in de strijd om een EK-ticket. Maandagmiddag werd met 1-2 verloren van Georgiƫ, daardoor eindigde Oranje als derde in de poule, terwijl alleen de nummers 1 en 2 doorgaan naar de tweede kwalificatieronde. Bij Nederland o/19 startten Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald in de basis, maar beide Ajacieden werden in de tweede helft gewisseld. Elton Acolatse kwam in de 56ste minuut het veld in, Oranje stond op dat moment al met 1-2 achter.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Erik Pasman