Menu
Jong Oranje gelijk tegen Olympisch team

Jong Oranje gelijk tegen Olympisch team

Jong Oranje, dat deze maand deelneemt aan het EK in Portugal, heeft het trainingskamp afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen het Olympisch elftal. De Ajacieden Kenneth Vermeer en Robbert Schilder kwamen uit voor Jong Oranje, Jeffrey Sarpong voor het Olympisch elftal. Vermeer viel al na een kwartier geblesseerd uit.

Al na een kwartier spelen moest Kenneth Vermeer worden vervangen. De Ajax-doelman die dit seizoen vanwege een knieblessure een groot gedeelte van de competitie moest missen, kreeg bij het uittrappen van de bal een speler vol op zijn been. Hij kon de wedstrijd niet uitspelen, maar de blessure lijkt vooralsnog mee te vallen.

Gianni Zuiverloon bracht de Olympische ploeg in de eerste helft op voorsprong. Het elftal van trainer Wim van Zwam neemt komende week deel aan een prestigieus jeugdtoernooi in Toulon. Vijf minuten voor tijd zorgde Nicky Hofs uit een vrije trap voor de gelijkmaker.

Voor Jong Oranje was het de voorlaatste test voordat het elftal volgende week zaterdag naar Portugal vertrekt voor het EK. Woensdag oefent Nederland in Doetinchem nog tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland.
Op het EK is Oranje ingedeeld bij Oekraine, Denemarken en Italie. Woensdag 24 mei is Oekraine de eerste tegenstander. Zondag maakt Foppe de Haan bekend welke 22 spelers hij meeneemt naar het EK. De huidige spelersgroep bestaat uit 25 man. De Haan kan eventueel ook beschikken over Klaas-Jan Huntelaar, John Heitinga, Ryan Babel en Romeo Castelen. Zij behoren nu nog tot de selectie van het Nederlands elftal. Indien bondscoach Marco van Basten zondag besluit die spelers niet mee te nemen naar het wereldkampioenschap in Duitsland, ligt het voor de hand dat De Haan
hen toevoegt aan de selectie van Jong Oranje.
Opvallendste afwezige in de selectie is Quincy Owusu-Abeyie. Hij was vorige zomer een van de smaakmakers op het WK voor spelers tot twintig jaar in Nederland. Sinds zijn overstap van Arsenal naar Spartak Moskou is de snelle linkerspits volledig uit beeld geraakt. De Haan: ,,Quincy roep ik voorlopig niet meer op. In het EK-kwalificatieduel met Slovenie in november heeft hij me zwaar teleurgesteld. Niet alleen in zijn manier van voetballen, maar ook qua persoon. Hij moet het nu maar even voelen.''

Jong Oranje - Olympisch elftal 1-1 (0-1). 36. Zuiverloon
0-1, 85. Hofs 1-1. Scheidsrechter: Ketting. Toeschouwers: 700.
Jong Oranje: Vermeer (15. Vorm); Tiendalli (46. Braafheid), Vlaar, Luirink (46. Kruiswijk) en Schilder; Aissati (46. Schaars), De Zeeuw en Hofs; Jenner, Medunjanin en Bouaouzan (46. Emnes).
Olympisch elftal: Krul (46. Bulters); Henrico Drost, Otten (46. Siahaija), Donk en Mulder; Luycks, Zuiverloon en Sarpong; Elia (46. Lens), Rajcomar (46. Janssen) en Bakkal (68. Beerens)

Bron: ANP en Ajax.nl