Menu
Jong Oranje hard onderuit

Jong Oranje hard onderuit

Jong Oranje heeft de poulefase van het EK 2013 in Israël afgesloten met een nederlaag. In Petach-Tikva waren de internationals van Cor Pot woensdag kansloos (3-0) tegen de leeftijdgenoten van Jong Spanje. Jong Oranje liep daarmee de eerste plek mis in groep B en treft daardoor zaterdag Jong Italië. Danny Hoesen speelde het hele duel.

Pot had zijn ploeg ingrijpend gewijzigd voor de krachtmeting met de Spanjaarden. Zijn - normaal gesproken - vaste basisklanten begonnen ditmaal op de bank. Danny Hoesen startte als spits en was de enige Ajacied die woensdag in actie kwam. Een schot op de lat, in de slotfase, was een van zijn beste wapenfeiten. Daley Blind en Ricardo van Rhijn keken de hele wedstrijd toe.

Jong Spanje was een klasse apart in Petach-Tikva. De Nederlanders kwamen er van begin tot einde slechts bij vlagen aan te pas. Morata en Isco sloegen al voor de rust toe. Van der Hoorn zag in de eerste helft zijn inzet gekeerd door Manchester United-goalie David de Gea. Na rust leek Jong Oranje onder meer via Adam Maher (schot gekeerd) en Memphis Depay (net als Hoesen inzet op de lat) dicht bij een treffer, maar zover kwam het dus nooit. In de slotminuten maakte Vazquez er 3-0 van.

De startende elf van Jong Oranje in de laatste groepswedstrijd op het EK in Israël. De startende elf van Jong Oranje in de laatste groepswedstrijd op het EK in Israël.

Zowel Spanje als Nederland had zich na twee groepswedstrijden al geplaatst voor de halve finales. In het afsluitende pouleduel werd gestreden om de poulewinst. De beloften van Noorwegen zijn zaterdag tegenstander van poulewinnaar Spanje. Jong Oranje treft vanaf 20:30 uur een, op papier althans, sterkere opponent met Jong Italië.

Opstelling Jong Oranje (in EK-groepswedstrijd tegen Jong Spanje):
Bizot; Leerdam, Van der Hoorn, Nuytinck, Van Aanholt; Clasie, Fer, Vilhena (71. Maher); Jozefzoon, Hoesen, Depay.

Tekst: Ajax.nl
Foto: PRO SHOTS/Joep Leenen