Menu

Jong Oranje loot Jong Engeland

Jong Oranje speelt in de achtste finales van het EK onder 21 jaar tegen Jong Engeland. Dat is het resultaat van de loting, donderdag in Praag. ,,Pittig'', noemde bondscoach Mark Wotte de koppeling.

Nederland speelt eerst thuis, op vrijdagavond 9 november in Stadion Nieuw Galgenwaard in Utrecht. De return is vier dagen later, dinsdag 13 november, bij Derby County. De winnaar verdient een startbewijs voor de eindronde van het EK.

,,Het is pittig'', oordeelde Wotte, ,,maar ook een mooie affiche. Ik verwacht twee aantrekkelijke wedstrijden. Jong Engeland is na de komst van David Platt als coach nog ongeslagen en won onder zijn leiding de laatste drie kwalificatieduels. Bovendien wonnen de Engelsen in augustus in een oefenwedstrijd met 4-0 van ons. Die uitslag was geflatteerd maar toch een goede les voor ons voor de achtste finales.''

In Praag werden de zeven beste nummers twee (o.a. Jong Oranje) uit de kwalificatieronde gekoppeld aan een van de negen poulewinnaars (Jong Engeland is winnaar groep 9), waarbij vooraf bepaald was dat de poulewinnaar eerst uit speelt. De twee overgebleven poulewinnaars moeten in een onderling duel uitmaken wie er door gaat naar de eindronde, die gespeeld zal worden van 16 tot en met 28 mei 2002 in een van de deelnemende landen. Bij winst op Jong Engeland zal Nederland zich niet kandidaat stellen voor de organisatie.

Ajax levert, normaal gesproken, een aantal spelers aan Jong Oranje: Rafael van der Vaart, Andy van der Meyde, Cedric van der Gun en Youssouff Hersi (uitgeleend aan NAC). Voor de laatste oefenwedstrijd tegen Slovenië werd ook doelman Maarten Stekelenburg opgeroepen.