Menu
Jong Oranje met 1-0 te sterk voor Polen

Jong Oranje met 1-0 te sterk voor Polen

Jong Oranje heeft de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK gewonnen. De ploeg van Foppe de Haan was in Deventer met 1-0 te sterk voor Jong Polen. Ajacieden Hedwiges Maduro en Ryan Babel begonnen in de basis.

Het was geen vlekkeloze generale repetitie voor Nederland. Polen was met name in de eerste helft de betere ploeg en creëerde de nodige kansen. Boy Waterman, die de voorkeer kreeg boven Ajax-doelman Kenneth Vermeer, zorgde ervoor dat de gasten niet konden scoren. Invaller Tim Janssen maakte tien minuten voor tijd met zijn hoofd de enige treffer van de wedstrijd. Nadat Ron Vlaar de bal tegen de paal kopte, stond RKC-er Janssen op de goede plaats.

Babel begon tegen Polen in de spits; zijn lievelingspositie. Het Ajax-talent van het jaar was nog dicht bij een doelpunt, maar zijn hakballetje werd van de lijn gehaald. Maduro speelde op het middenveld en kan terugkijken op een degelijke wedstrijd. Hij werd, zoals van tevoren was afgesproken met de bondscoach, na drie kwartier gewisseld.

Het EK begint volgende week zondag. Gastland en titelverdediger Nederland opent het toernooi in Heerenveen met een wedstrijd tegen Israël.